Başkan Cahan'dan Kurban Bayramı ve 1 Eylül Mesajı

31-08-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü ve Kurban Bayramı nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Destansı bir mücadelenin verildiğini ve zaferin arkasında inancın olduğunu dile getiren Cahan, imkansızlıkların Türk Milletini hiçbir zaman durdurmadığını ifade etti.

Eldeki yetersizliklere rağmen bağımsızlık için ciddi bir mücadelenin verildiğini hatırlatan Başkan Nurullah Cahan, “Kadim bir tarihi içerisinde barındıran şehrimiz bundan tam 95 yıl önce düşmanın esaretinin karşısında dimdik durdu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde mücadele eden ordumuzla birlikte vatanın bütünlüğü için, bayrağı için savaştı.” dedi.

Başkan Cahan, Uşak’ın düşman esaretini kabul etmediğini, bu topraklardaki hiçbir ferdin boyunduruk altına alınamayacağını vurguladı.

Türk tarihinin kahramanlıklarla dolu olduğunun altını çizen Cahan şöyle devam etti:

“O günlerin en güzel hatırası, tarihin hafızası, ‘Cumhuriyeti biz böyle kazandık’ fotoğrafı bizlere gösteriyor ki kadın erkek demeden milletimiz ezanların susturulmaması için canını ortaya koydu. Birlik ve beraberlik içerisinde vatan uğruna şehadete koştu. Tıpkı o günkü ruh ve o günkü dayanışma ile şimdi de ülkemize karşı oyunlar oynayan dış mihraklara yönelik bir ve bütünüz. Her türlü hainliğin karşısında, tüm unsurlarıyla birlikte Türk Milleti olarak “biz” varız. En yakın örneğini  15 Temmuz’da gördüğümüz üzere, hiçbir oyun bizleri birbirimizden ayıramayacak ve topraklarımızı bölemeyecektir İnaşallah.”

“BU YIL ÇİFTE BAYRAM”

Bu yıl, Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşu ile Kurban Bayramı’nın 1. gününün aynı güne gelmesinin ayrı bir coşku verdiğini söyleyen Başkan Cahan, “Paylaşmanın, birliğin ve beraberliğin, en başta da Allah’a olan kulluğun bir göstergesi olan Kurban Bayramını da aynı gün icra etmekten dolayı çok mutluyuz. Rabbim huzur içerisinde, güzel bir bayram nasip etsin. Ben tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı ve 1 Eylül Uşak’ın Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 95. Yıl dönümünü kutluyorum.”

İlgili İçerikler: BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ Başkan Çakın 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak'ın Kurtuluşu Münasebetiyle Mesaj Yayınladı Rabia Kurban
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 1 eylül kurban bayramı kutlama mesajı