BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÇARŞAMBA PAZARI ESNAFI'NA ZİYARET

22-12-2022

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Çarşı Uşak Projesi kapsamında geçici süreliğine Sarayaltı Mahallesi’nde bulunan belediye binalarının yan kısmına taşınan Çarşamba Pazarı’nı ziyaret etti.Esnafla sohbet eden Başkan Çakın, burada yaptığı açıklamada önemli mesajlar verdi, Çarşı Uşak bölgesindeki esnaflara çağrıda bulundu.
Yayalaştırılan Sokaklar Projesi’ni hayata geçiren, İsmetpaşa Caddesi’nde cephe yenileme çalışmalarını tamamlayan ve ikinci etap olarak alt yapı ve zemine yönelik adımlar atan Uşak Belediyesi kent merkezine yeni bir kimlik kazandırıyor. Uşak Belediyesi’nin taşınması sonrası boş kalan eski belediye binasının da bölgenin dokusuna uygun olarak yenilenmesi için kollarını sıvayan Uşak Belediyesi, burayı içerisinde esnaf odalarının da bulunduğu bir ticaret merkezi olarak hizmete sunmaya hazırlanıyor. Yaşamın sürdüğü alanlarda zor projeleri hayata geçirerek kent merkezinde bulunan eskimiş ve yıpranmış görüntüyü ortadan kaldıran Uşak Belediyesi, Çarşı Uşak Projesi için de süreci hızlandırdı. Meydanların, fuar alanlarının ve yer altı otoparkının da bulunacağı Çarşı Uşak, bölgenin çehresini değiştirecek.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA TAŞINMIŞTI; HEDEF YENİ PROJEDE KONSEPT BİR PAZAR YERİ

Çarşı Uşak Projesi tamamlanana kadar geçici olarak taşınan Çarşamba Pazarı’nı yerinde ziyaret eden Başkan Çakın, pazar yerinin herhangi bir sıkıntıya mahal vermeden iki hafta içerisinde taşındığına işaret etti. Başkan Çakın, “Burada da yoğun bir şekilde alışveriş devam ediyor. Şehrimiz için son derece kıymetli olan Çarşı Uşak Projemizin biran evvel hayata geçirilmesini, pazarcılarımızın da en kısa sürede bölgeye yeni yapacağımız modern kapalı pazar yerine dönmesini planlıyor, arzu ediyoruz.” dedi.

Yeni pazar yerinde eksikliklerin en kısa sürede tamamlanacağını da paylaşan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Çarşamba Pazarı’nın eski bir pazaryeri olduğunu ve Çarşı Uşak tamamlandığında pazarın eski yerinde hizmet vermesini istediklerini ekledi.

İMZALAR HIZLA TOPLANIYOR

Bölgeye değer katacak ve karmaşayı ortadan kaldıracak projede imzaların hızla toplandığına işaret eden Başkan Çakın, “Bölgedeki tüm hak sahiplerimizin hızlı bir şekilde belediyemize gelerek protokollerimizi imzalamaya; şehrimize ve hak sahiplerinin mülklerine değer katacak, sorunları çözülecek bu yeni projede de yer almaya davet ediyorum. Bu projede bizlere desteklerini ve güvenlerini göstererek imza atmaya gelen mülk sahiplerine teşekkür ediyorum. Bu sayı hızla artmakta. En kısa zaman içerisinde esnaflarımızın tamamıyla bu görüşmeleri tamamlayıp projeyi başlatacağız.” diye konuştu.

BAŞKAN ÇAKIN’DAN KİRA YARDIMINDA FIRSATI KAÇIRMAMAK İÇİN HAK SAHİPLERİNE ÇAĞRI

Başkan Mehmet Çakın’dan, Çarşı Uşak Projesi kapsamında mülk sahiplerine 18 ay süreyle verilecek olan kira yardımları için de önemli bir açıklama da geldi. Çakın, “Ocak ayı sonuna kadar imzalarını tamamlayan mülk sahiplerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde 6 ay süreyle daha fazla kira yardımı yapılacak. O yüzden mülk sahiplerimizin bir an önce gelerek gerekli görüşmeleri yapmasını, imzalarını atmasını ve 6 ay boyunca daha fazla olacak bu kira yardımından faydalanma fırsatını kaçırmamasını arzu ediyorum.” dedi.

İmzaların toplanmasının ardından Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüşme gerçekleştirileceğini aktaran Çakın, süreç için zamanın önemli olduğuna değindi.

Son Düzenlemeler: 22 Aralk, 2022
İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET BAŞKAN ÇAKIN'DAN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE BAŞKAN ÇAKIN'DAN REGAİP KANDİLİ MESAJI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ZÜMRA'YA MÜJDE UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SOSYETE PAZARI'NA İLİŞKİN BİLGİLENDİRME BAŞKAN ÇAKIN'DAN CUMHURİYETİN 100. YILINDA 29 EKİM MESAJI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ BİRBİRİNDEN GÜZEL ÜRÜNLER ZÜMRA KADIN EL EMEĞİ PAZARINDA
uşak uşak belediyesi mehmet çakın çarşı uşak