Başkan Nurullah Cahan'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

25-05-2018

19 Mayıs 1919; Altın harflerle tarihe bu necip Milletin bükülmez bir bileği, yok olmaz bir inancı ve hürriyet sevdası olduğu notunun düşüldüğü gündür. 19 Mayıs 1919 Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ve Kurtuluş Mücadelesi'nin fitilinin ateşlendiği gündür. Öte yandan 19 Mayıs, geleceğin mimarı gençlere verilen önemi gösteren ve geleceğe emin bir bakıştır. Müreffeh yarınların ancak gençler tarafından inşa edilebileceğinin mesajı verilmiştir 19 Mayıs'ta.

Birlik ve beraberlik içerisinde, huzurlu ve güçlü bir Türkiye inşası gerçekleştirdiğimiz bu günlerde, Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatan Mustafa Kemal Atatürk, fedakarca mücadele eden yüce Türk Milleti ve askerlerimiz bizlerin daima hatırında yer bulacaktır. Onların emanetlerini daha güçlü ve modern bir ülke, daha diri bir Millet olarak yaşatmaya devam edeceğiz. Bu yolda değerli gençlerimiz en büyük görevi üstlenmek durumundadır.

Tarih sahnesindeki rolünü, kültürel geçmişini ve benliğini bilen nesillerce değerlerin yaşatılabileceği şuuru ile 99 yıldır süregelen bu hassasiyet gösteriyor ki, Türkiye Cumhuriyeti daima dik duracaktır. Geleceğini emin ellere teslim eden ve gençleri güçlü Türkiye'nin temeli kabul eden bu anlayış dün olduğu gibi bugün de yaşatılmaktadır. Gençlerimizin yönetimsel ve üretimsel alanlarda daha geniş yer bulması adına atılan adımlar göstermektedir ki, o günkü 'gençlik hassasiyeti' aynı şekilde kendisini göstermektedir ve güvencemiz daima gençlerimizdir.

Bu vesile ile gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en samimi duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum…

Uşak Belediye Başkanı

Av. Nurullah Cahan

İlgili İçerikler: UŞAK YENİ BİR SPOR KOMPLEKSİNE KAVUŞUYOR BAŞKAN ÇAKIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI'NI KUTLADI Gençlik Parkı'nın Temeli Atıldı BAŞKAN ÇAKIN ARASTANIN İLK BETONU İÇİN DÜĞMEYE BASTI MUHARREMŞAH MAHALLESİ'NDE ÇOK AMAÇLI SPOR SALONU İÇİN TEMEL ATILDI BAŞKAN ÇAKIN HAYATA GEÇİRİLEN 15 FARKLI PROJEDE İNCELEME YAPTI BAŞKAN ÇAKIN: BU MİLLET GAZİ OLUR, ŞEHİT OLUR AMA ESİR DÜŞMEZ BAŞKAN ÇAKIN MUHTARLARLA BİRLİKTE ÇALIŞMALARI İNCELEDİ Başkan Çakın çalışmaları bu kez basın mensuplarıyla inceledi BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÇOCUKLARA MÜJDE; İKİNCİ DÖNEM BAŞLIYOR