​Belediyeden Ata'ya 50 Bin Çiçekli Anma

9-11-2015

Belediyeden Ata’ya 50 Bin Çiçekli Anma

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Atatürk’ün vefatının 77. Yıldönümünde Ata’yı 50 bin çiçekle andıklarını belirtti. Cahan, “Ülkemizin kurucusu Atatürk’ü bu şekilde en anlamlı şekilde yad ediyoruz” ifadesini kullandı.

Uşak Belediyesi Atatürk’ün ölümünün 77. Yıldönümü nedeniyle önemli bir etkinliğe imza attı.   Bu kapsamda Türkiye Çiçekçiler Federasyonu, Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası,  Uşak Fotoğrafçılar Odası, ve Uşaklı meslek örgütleri Atatürk Anıtı önünde 50 bin karanfille Türk Bayrağı yaptılar. Ankara’da çiçeklerle yapılan Türkiye haritasıyla birlikte bir ilk teşkil eden organizasyona Belediye Başkanı Nurullah Cahan da katıldı. Cahan çiçekler ile Türk Bayrağı oluşması adına karanfil dikerek çalışmaya aktif katkı sağladı.

En anlamlı anma

Ülkemizin düşman işgalinden kurtarılmasında liderlik yapan Mustafa Kemal Atatürk’ü en güzel şekilde anmak için böyle bir etkinliğe imza attık” diyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimizde Türkiye Çiçekçiler Federasyonu ve Fotoğrafçılar Odası işbirliğiyle güzel bir çalışma yaptık. Esnaf Odaları Birliği ve Fotoğrafçılar Odası bizlere Atatürk’ün ölüm yıldönümünde 50 bin çiçekle Türk Bayrağı yapmak istediklerinde bizde heyecan duyduk. Biz de belediye olarak bu çalışmada katkı sağlamak istedik. Gün itibariyle başlayan çalışmamıza ilimizden ve farklı şehirlerden çiçekçi kardeşlerimiz katılım sağladı.  Burada güzel bir eseri ortaya çıkardık. Yapılan bu çalışma Türkiye’de ilk olma özelliğini taşımaktadır” diye konuştu.

Uşak 81 kente örnek oldu

Uşak’ta yapılan çalışmanın örnek bir çalışma olduğunu belirten Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Muharrem Çağlar ise etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduklarını iletti.

Çağlar, “Bize bu konuda bir haber geldiğinde çok heyecanlandık. Uşak böyle bir etkinlikle 81 ile örnek olmuştur. Bu çalışmanın başka kentlerde olmasını da arzu ediyoruz. Bu nedenle Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Başkanımız bizi kırmadı

Alanda bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadettin Öztürk “Bu fikri Belediye Başkanımıza söylediğimizde bizleri bir saniye bile düşünmeden destekledi” dedi. Yapılan çalışmanın manevi boyutunun yüksek olduğunu bildiren Öztürk, “Atatürk’ün ülkemiz için değeri aşikardır. Biz de bu anlamlı günde Uşak’tan anlamlı bir etkinlik çıkmasını istedik. Fotoğrafçılar Odası Başkanımız bize fikrini beyan ettiğinde bizde hemen Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ı aradık. Ankara’da geçtiğimiz yıllarda yapılan bu çalışmanın kentimizde yapılması Atatürk’e verilen değerin göstergesidir” dedi.

Anıtkabir havasını kentimizde yaşattık

Fotoğrafçılar Odası Başkanı Öner Önal ise bu tür çalışmalar ile kentin adını duyurduklarını ifade ederken şunları kaydetti: “Biz bu çalışmayı geçen yıl Anıtkabir’de birçok ilin ortaklaşa çalışmasıyla yaptık. oradaki çalışmadan etkilendik ve bu çalışmanın ilimizde olmasını istedik. Belediye Başkanımız da bizi bu konuda kırmadı ve bir ilki gerçekleştirmemize vesile oldu. Bu nedenle kendilerine teşekkür ederiz”

Son Düzenlemeler: 09 Kasm, 2015
İlgili İçerikler: Uşak Belediyesi'nden "Atatürk'ü Anma Günü" İçin Anlamlı Video Ambalaj Atıklarının Toplanması ve Ayrıştırılması İşi İhale İlanı Hayriye Yanmaz Başkan Çakın'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Başkan Mehmet Çakın'dan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı Başkan Cahan'dan 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Mesajı UŞAK'TA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEDİ Başkan Nurullah Cahan'dan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı Tarhananın Hak Ettiği Değeri Kazanması İçin "Evet" Beklenen Kar Yağışlarında Sıkıntı Yaşanmadı