Cahan, "Basınımız Bizler İçin Her Zaman Önemlidir"

11-01-2016

Cahan, “Basınımız Bizler İçin Her Zaman Önemlidir”

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yapılan toplantıda yaptığı konuşmada basın çalışanlarına desteklerinin devam edeceğini belirtti. Cahan, ev sahibi olmayan basın çalışanları konusunda çalışmaların başlayacağını da müjdeledi.

Uşak Belediyesi ve Uşak Valiliği 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir yemek düzenledi. Özel bir restoranda gerçekleşen toplantıya Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz, Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Taşkın Özler, Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkan Yardımcısı Soner Demiröz ve basın emekçileri katıldı. Toplantıda basın çalışanlarının sorunları da irdelendi.

Basın çalışanlarına müjdeler

Yemek’te bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Basın ile sürekli istişare içinde oluyor ve kentin sorunlarını çözüyoruz” dedi. Basının kentin gelişimindeki önemine değinen Cahan, “Biz her zaman basınımızı çok önemli gördük. Bu nedenle ilimizdeki tüm basın çalışanlarımızın bizlere sunduğu tüm projelerde destekçi olacağımızı bir kez daha belirtelim. Bugün günün anlam ve önemi nedeniyle müjdeler de vermek isterim. Gazeteci kardeşlerimizin bizlere TOKİ Başkanımız Sayın M. Ergün Turan’ın ziyaretinde basın mensupları için konut talepleri söz konusuydu. Geçtiğimiz hafta Ankara’da TOKİ Başkanımızla yaptığımız görüşmede kentimizin iki bölgesinde toplu konut konusunda çalışma yapılacağı yönünde söz aldık. Yapacağımız konutlarda basınımızda ev sahipleri olmayanların ev sahibi olmasını arzuluyoruz. Bu nedenle gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Bu vesileyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tekrar kutluyorum” dedi.

Basınımız bize yön vermelidir

Uşak’ta basın çalışanlarıyla sık sık bir araya geldiklerini anlatan Uşak Valisi Ahmet Okur, “Basın çalışanlarımızla bir arada olmaktan son derece mutluyuz. Kurum olarak yaptığımız tüm çalışmaları basınımızla paylaşıyoruz. Basınımızın da tüm haberlerini ciddiyetle takip ediyoruz. Görülen aksaklıklar konusunda gazeteci kardeşlerimizin bizlere yön vermesini istiyoruz. Bu şekilde kentimizi daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz” dedi.

Daha fazla bir araya gelmeliyiz

Uşak’ta yöneticiler ve gazetecilerin daha fazla bir arada olması gerektiğine vurgu yapan Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, “İlimizde görev yapan basın emekçilerimizin yöneticilerle daha fazla bir araya gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu sayede ilimizin sorunlarını daha etraflıca konuşabiliriz. Kentimizde gazetecilere verilen değer bizleri memnun ediyor.  Geçtiğimiz aylarda yaptığımız Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Başkanlar Kurulu toplantısı bunun en güzel örneğidir. Bu konuda bize en büyük desteği Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan sağladı. Bu konuda desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Basın çalışanları birliği sağlamalıdır

Basının birlik içinde olması gerektiğini kaydeden Faal Gazeteciler Derneği Başkanı Taşkın Özler ise yöneticilerin birliği sağlama konusunda destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Özler, “Basının birlik ve beraberliğinin sağlanması gerekiyor. Bu konuda ilimizin yöneticilerine görevler düşmektedir. Ayrıca basınımızda henüz ev sahibi olmayan meslektaşlarımızın olduğunu belirtmek istiyorum. Basın emekçilerinin ev sahibi olması adına belediyemizin elinden geleni yapacağına inanıyoruz. Bizleri burada bir araya getiren Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Destek bekliyoruz

Basın kuruluşlarının ve çalışanlarının destek beklediğine vurgu yapan Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkan Yardımcısı Soner Demiröz, “Gazeteciler yoğun bir şekilde fedakarca çalışıyor. Gerek çalışanlar, gerekse işverenler maddi ve manevi olarak haber yapabilmek için mücadele ediyorlar. Basınımızın sorunlarını her platformda dile getiriyoruz. Biz bu sorunların çözülmesini istiyoruz. Özellikle sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları desteklerini sağlamalıdır” şeklinde konuştu

Desteklerle daha iyi yerlere geliriz

Basının gerekli desteklerin sağlanması neticesinde daha iyi hizmet verebileceğinin altını çizen Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz ise, “Gazetecilerin çalışma ortamları her halukarda zorluklarla doludur. Bütün emekçilerimiz zor şartlarda işlerini devam etmektedir. İşte böyle günlerde basınımıza verilen değeri görebiliyoruz. Bu konuda Belediyemiz de bizlerin yanındadır. Gerekli desteklerin sağlanması durumunda basın kuruluşlarının daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz” dedi.

Toplantıda Uşak Valisi Ahmet Okur ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun Başkanlar Kurulu toplantısına ev sahipliği yaptıkları için Uşak Gazeteciler Derneği tarafından plaket takdim edildi.

Son Düzenlemeler: 11 Ocak, 2016
İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI BAŞKAN ÇAKIN KURAKLIĞA KARŞI TEDBİR İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU
uşak belediyesi nurullah cahan yemek ahmet okur gazeteciler günü 10 ocak