Cahan, "Çanakkale Bu Milletin Genetiğini Anlatıyor"

1949
17-03-2017

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı. Başkan Cahan, "Çanakkale Türk milletinin genetiğini gösteren bir mücadelenin adıdır" dedi.

Çanakkale şehitlerinin, gencinden yaşlısına, kadınına kadar Türk milletinin özgürlüğü için mücadele ettiğine değinen Başkan Cahan, bu mücadelenin ruhunu anlamak gerektiğini vurguladı.

Başkan Nurullah Cahan, "Türk milleti tarafından verilen bağımsızlık mücadelesi bizlere gösteriyor ki, bu millet esrate ve boyun eğmeye eyvallah diyecek bir millet değildir. 'Kendi cenaze namazlarını' kılarak, yaşamak değil yaşatmak için süngüleriyle düşmana koştuklarını anımsamak gerekiyor. Öyle bir ruh ki, gözlerde korkunun emaresi, gönüllerde yaşamın arzusu değil inançları için, vatan için, bayrak için şehadet var. O kahramalar sadece bir savaşın şehitleri değil, bir milletin dirilişidir. Ve yalnızca mücadeyi değil, milletin ruhunu temsil etmektedir." diye konuştu.

Türkiye'yi kıskaca almak hevesinde ve çabasında olanların heveslerinin ve kendilerinin heba olacağını belirten Başkan Cahan, 15 Temmuz'a işaret etti.

Başkan Cahan, "PKK terör örgütü ve coğrafyamızdaki terör unsurları yetmedi. Engelleme çabalarına rağmen Türkiye 'Çanakkale inancıyla, ruhuyla dünyaya karşı verdiği mücadeleyi, büyük kalkınma hamlesini sürdürdü. Büyüyen Türkiye'nin önünü kesmek amacıyla bir darbeye kalkıştılar. Halk yine 18 Mart ruhunu 15 Temmuz gecesinde ortaya koydu. Tankların altına yattı. Kurşunların üzerine koştu. Korkmadı. Milleti için, bayrağı için canlarını hiçe saydı bu millet. Ardından bakanlarımızın seyehatlerini engellediler. Yine Hollanda'da vatandaşlarımız sokaklara çıktı. Hepsinin özü şuraya çıkıyor: Türk milletini bir kez daha esir alma, güçsüz kılma peşindeler. Ancak bu millet canından öte gördüğü vatanını kimsenin fiziki olmasa da işgaline müsade etmez." dedi.

Çanakkale'de kazanılan zaferin millet ruhunu yansıttığını yineleyen Uşak Belediye Başkanı, "Gencecik canlarımız, 18'liklerimiz, analarımız, kardeşlerimiz orada büyük bir mücadele verdi. Şimdi bizler de onların bize emaneti olan bu topraklarda, bayrağı en kuvvetli şekilde dalgalandıracağız. İnancımızın bize öğrettiği gibi, inananlar muhakkak galip gelecek. Bizler yılmadan çalışacağız. Bizler için şehadete koşan binlerce şehidimiz için, o ruhla çalışacağız." ifadelerine yer verdi.

İlgili İçerikler: TÜRKİYE FİNALLERİNİ KAZANARAK KUPAYI BAŞKAN CAHAN'A HEDİYE EDECEKLER SERBEST MUHASEBECİLER MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR ZİYARETİ SANAT TARİHİ BAŞKAN CAHAN'I UNUTMAYACAK BAŞKAN CAHAN MİNİKLERİN GLUTENSİZ YEMEK DAVETİNE KATILDI BAŞKAN CAHAN MUHASEBECİLER GÜNÜ TOPLANTISINA KATILDI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ UŞAK BÜROSU'NDAN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKETİ BAŞKAN CAHAN'A BİR TEŞEKKÜR DAHA TÜRKİYE HARP MALULÜ GAZİLER, ŞEHİTLER, DUL ve YETİMLERİ DERNEĞİ'NDEN BAŞKAN CAHAN'A TEŞEKKÜR PLAKET HİZMET-İŞ SENDİKASI BAŞKAN CAHAN'I ZİYARET ETTİ BAŞKAN CAHAN'A UŞAK AŞÇILAR VE PASTACILAR DERNEĞİNDEN 'TATLI' SÜRPRİZ
uşak uşak belediyesi nurullah cahan çanakkale zaferi mesaj