​Dokuzsele Deresi Uşak'ın Gerdanlığı Olacak

6-10-2015

Dokuzsele Deresi Uşak’ın Gerdanlığı Olacak

Uşak ziyaretlerinde Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ı ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu müjdeler verdi. Dokuzsele Deresi’nin kente ivme kazandıracağına dikkat çeken Bakan Eroğlu, “Dokuzsele Deresi Uşak’ın gerdanlığı olacak” şeklinde konuştu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Uşak’ta yapımı biten ve temeli atılacak 27 adet projenin açılış töreni için Uşak’a geldi. Eroğlu’nun ilk durağı Uşak Valiliği oldu. Burada sembolik olarak fidan dikimi gerçekleştiren Eroğlu,  daha sonra 27 projenin açılış ve temel atma töreni için Belediye Hizmet Binası önüne geldi. Coşkulu ve kalabalık bir şekilde gerçekleşen törenin ardından Eroğlu’nun sonraki durağı ise Uşak Belediyesi oldu. Ziyarete Vali Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı daire müdürleri ve AK Parti il yönetimi katıldı. Ziyarette Beleidye Başkanı Nurullah Cahan belediye projeleri hakkında Bakan Eroğlu’na brifing verdi.

Destekleri her zaman gördük

Uşak’ta kısa sürede başarılı işlere imza attıklarını söyleyen Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bütün projelerimizde Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun desteğini daima hissettik” dedi. Yapılan projelerde bakanlıkla ilgili durumlarda her zaman kolaylıklar sağlandığını ifade eden Cahan, “Belediyemiz görevde olduğumuz kısa süre zarfında birçok konuda kentin marka olması ve kaderinin değişmesi adına çalışmalarını yapmıştır. Yapımı devam eden ve biten projelerimizle kentimizin güzel geleceğini birlikte inşa ediyoruz. Ayrıca ilimizin kötü olan imajını ise mega imaj projeleriyle değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi, Kent Park Projesi, Dokuzsele Deresi Islah projesi gibi projeler ilimizi adeta uçuşa geçirecek çalışmalardır. Büyük projelerimizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’yla ilgili konularda Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun  talimatlarıyla birçok zorluğu aşarak aşamalar kat ettik” ifadesini kullandı.

Mega projelerde bakanlık yanımızda oldu

Projelerin son durumu hakkında da bilgi veren Cahan, “Bugün Kentsel Dönüşüm Projesi’nde istediğimiz aşamaya geldik.  2016 yılında bitirmeyi planladığımız projemizle kent merkezimizin tıkanması konusunda sıkıntıları aşacağız ve ilimizin kalkınmasına neden olacağız. Bunun yanında Uşak’In nefes alacağı 100 bin metrekarede devam edece Kent park Projesi de olumlu seyrediyor. Orman ve Su İşleri Bakanımızın desteğiyle projemiz de birçok sorunu aştık. Ayrıca Dokuzsele deresi Islah Projesi’nde de çok iyi yerlerdeyiz. Derenin ilimize yakışır bir şekilde olması için bakanlığımız ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Diğer yandan Sayın Bakanımızın desteğiyle derenin su tutabilmesi için gölet çalışmaları devam ediyor” dedi.

Başkan Cahan Bakanlıkla sağladıkları sinerji neticesinde kazanımların süreceğini sözlerine ekledi.

Uşak’ın milletvekili gibi çalışıyoruz

Uşak’ı kendi memleketleri gibi gördüğünü vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise “Uşak’ın bir milletvekili gibi çalışarak birçok proje kazandırdık” diye konuştu. Eroğlu, “Uşakımız her zaman bizler için değerli oldu. Bu şehir ile her daim gönül bağı kurduk. Komşumuz olan Uşak’tan asla kopmadık. Bugün kente yaptığımız projelerle bunu bir kez daha gösterdik. Belediyemizle de önemli işlere imza atıyoruz. Uşak’ın değişiminde önemli faktör olacak tüm projelerde bakanlığımızla ilgili ne varsa hepsine olumlu yaklaşıyoruz. Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’ın çalışkanlığı bizlerin kente olan hizmet aşkını daha da arttırıyor” diye konuştu.

Yeni projelerle Uşak şaha kalkacak

Uşak’taki projelere bakanlığın verdiği desteklerden de söz eden Eroğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Uşak’ta bakanlığımız hiçbir zaman boş durmadı. Kent merkezi ve ilçelerinde birbirinden değerli projeleri ile kalkınmaya destek verdi. Bugün gerçekleşen 27 açılış ve temel atma bunun bir ispatıdır. Belediyemizle de aynı ciddiyetle çalışıyoruz. Kent Park Projesi’nde projenin devam edebilmesi adına taşınacak okullar için yer tahsisi yaptık. Bunun yanında DokuzseleDeresi Islah Projesi’ni de Afyonkarahisar Akarçayı gibi örnek bir proje yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Deremizi Uşak’ın gerdanlığı yapacağız. 2016 yılında bu hedefimize ulaşacağız”

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Nurullah Cahan Bakan Veysel Eroğlu’na kilim takdim etti.

Eroğlu belediye ziyaretinin ardından esnaflar ve vatandaşlarla hasbihal etti.

Son Düzenlemeler: 08 Ekim, 2015
İlgili İçerikler: ZÜMRA KADINLARI ARTIK YÖRESEL ÜRÜNLER ÇARŞISI'NDA DA OLACAK UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK YEŞİL KARAAĞAÇ GÖLETİ SOSYAL TESİSLERİ DOĞASEVERLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK DOKUZSELE DERESİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI 25-26 Mayıs Ramazan Bayramı 2. ve 3. günü açık olacak nöbetçi fırınlar. MUHTARLAR HALKIN SESİ OLACAK BEKLENEN HABER GELDİ, O MAHALLELERDEKİ DİREKLER TARİH OLACAK İsmetpaşa Caddesi 1-2 ve 3 Haziran tarihlerinde trafiğe açık olacak
kent park uşak uşak belediyesi nurullah cahan ziyaret dokuzsele Kentsel Dönüşüm Orman ve Su İşleri Bakanlığı 27 açılış veysel eroğlu