​Dokuzsele Deresi Yanına Modern Bir Park geliyor

4-12-2015

Dokuzsele Deresi Yanına Modern Bir Park geliyor

Belediye Başkanı Nurullah Cahan Köme Mahallesi Halı Pazarı mevkisinde kamulaştırılıp yıkılan evlerin bulunduğu alanın bölge halkına park ve meydan olarak hediye edileceğini müjdeledi. Başkan Cahan, “Dere ıslahı kapsamında birçok bölgede yeni sosyal alanlar olacak” diye konuştu.

Uşak Belediyesi kentteki çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Önem verilen ve kentin imajını değiştirecek projelerden birisi olan Dokuzsele Deresi Islah Projesi de son hızıyla sürüyor. Dere ıslahı kapsamında kamulaştırma çalışmalarında sona gelindi. Kamulaştırılan ve yıkımı sağlana 3 evin yerine de bölge halkının faydalanacağı modern bir park yapılacak. Parkın içinde sosyal donatıları yanı sıra müzikli animasyonlu havuzlar ve çocuklar için oyun grupları da olacak.

Projeyi yakından takip eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan’da çalışmaları yerinde incelemeye devam ediyor. Dere ıslahı için kamulaştırılıp yıkılan bölgede yapılan incelemelerde Cahan’a Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustafa Dayıoğlu, Köme Mahallesi Muhtarı Coşkun Hasan Yüksel ve Köme Mahallesi Eski Muhtarı ve mevcut Muhtar Coşkun Hasan Yüksel’in babası Ali Yüksel de eşlik etti.

Bölgede sorun kalmadı

Burada bir açıklama yapan Başkan Cahan, uzun yıllar bitirilemeyen bir sorunu yok ettiklerini kaydetti. Cahan, “Belediyemiz dere kenarında bulunan ve yaklaşık 20 yıldan bu yana kamulaştırma davası süren evlerin yıkımını gerçekleştirdi. Son olarak yaşlı bir çiftimizin de evini anlaşarak ve mağdur etmeden kamulaştırdık ve yıktık. Burası Eski Uşak’ın merkezlerinden birisidir. Biz bu alana park ve yaşam alanı yaparak Köme Mahallesi halkına hediye edeceğiz. Halı Pazarı olarak bildiğimiz bu bölge yeni parkımızla daha da güzelleşecek” ifadesini kullandı.

Dokuzsele Deresi Islah Projesiyle yeni cazibe alanları ortaya çıkacağını aktaran Cahan, kentin bu çalışmayla daha da güzelleşeceğine işaret etti.

Dere ıslahıyla yeni alanlar olacak

2016 yılında istenilen düzeye geleceklerini anlatan Cahan, “Dokuzsele Deresi Islah Projesi’ni belirli bir aşamaya getirdik. Sorkun Köyü’nden şehir merkezine ve Yeni Devlet Hastanesi’nden Ankara yoluna kadar  proje çalışmaları bitirildi. Bahar dönemiyle birlikte şehir merkezindeki kalan kısımlarını da bitireceğiz. Islah çalışmalarının sona ermesiyle havuzlarıyla, parklarıyla yeni yaşam alanlarıyla beğenilen alanları kentimize hediye edeceğiz” dedi.

Bölge hak ettiği yere geliyor

Bölgede yaşayanların çalışmalardan memnun olduğunu dile getiren Köme Mahallesi Muhtarı, Coşkun Hasan Yüksel, “Vatandaşlarımız buradaki çalışmalara son derece olumlu yaklaşmaktadır. Önceden burası mezbelelik bir haldeydi. Başkanımız bizim sesimize kulak verdi çalışmaları hızlandırdı. Deremiz Eskişehir Porsuk Çayı gibi Uşak’ın ortasından geçen ve trafiğin aktığı bir yerde bulunmaktadır. Bu nedenle yapılan çalışmalarla deremiz hak ettiği yerde olacak” şeklinde konuştu.

Korkulu rüya olmaktan çıkıyor

Bölgenin tehlikeli bir alan olmaktan kurtarıldığına vurgu yapan Köme Mahallesi Eski Muhtarı Ali Yüksel ise, “Buranın yapılması hayal edilmeyi bırakın, aklımızın ucundan dahi geçmezdi. 70 yaşındayım ve uzun yıllar mahalle muhtarlığı yaptım. Burada kamulaştırılma dedikodusu her zaman vardı. Fakat  bugüne kadar nmaalesef kamulaştırılma işlemleri gerçekleşmemişti. Şimdi Başkanımızın çalışmalarıyla istenilen düzeye geldi. Islah çalışmalarının ne kadar hızlı olduğunu görüyoruz. Burası da Belediyemizin katkılarıyla alkol ve esrar yatağı olmaktan kurtuldu. Kendilerine ve belediye personeline teşekkür ederiz” dedi.

İlgili İçerikler: KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ UŞAK'A GELİYOR 100. YIL PARKI BÜYÜK BİR COŞKUYLA AÇILDI Gençlik Parkı'nın Temeli Atıldı Uşak Belediyesi Yılların Sorunlarını Bir Bir Çözüyor; Müjdeler Art Arda Geliyor GELECEĞİN MÜHENDİSLERİ TEKNOPARK'A ÇIKARMA YAPTI ATAPARK YENİ YÜZÜNE KAVUŞTU ATAPARK GENÇLİK KONSERLERİ BAŞLIYOR DOKUZSELE DERESİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI
uşak belediyesi marka şehirler belediye dokuzsele deresi yanı yeni park. nurullah cahan modern