Eroğlu "Uşak'a Termal Yatırım Yapana Desteklerimiz Büyük Olacak"

21-11-2015

Eroğlu “Uşak’a Termal Yatırım Yapana Desteklerimiz Büyük Olacak”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Uşak Belediyesi’nin Kayaağıl Termal Tesisleri’nde yaptığı 24 yeni apart için Uşak’a gelirken, açılışta yaptığı konuşmada kente yatırım yapacak turizmcilere bakanlık olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Uşak Belediyesi Kayaağıl Termal Tesisleri içinde yapımı sona eren 24 adet apartın açılış töreni için kente geldi. Bakan Eroğlu’nun ilk ziyareti Uşak Valiliği’ne oldu. Burada yapılan kısa toplantının ardından Kayaağıl Termal Tesisleri içinde yer alan 24 yeni apartın açılışı için Kayaağıl Termal Tesislerine geçildi. Açılış törenine Bakan Veysel Eroğlu’nun yanı sıra, Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı genel müdürler ve Uşak’ta bulunan kurumların müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Uşak termalde yıldız olacak

Açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kentimizde termalin gelişmesi ve ekonomik getiriler sağlaması adına çalışmalarımız sürüyor” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Uşak’a ayrı bir önem verdiğine dikkat çeken Cahan, “Sayın Bakanımız ilimizi hiçbir zaman boş çevirmediği için minnettarız. Kendisi sürekli ilimizi takip ediyor ve sanki kentimizin milletvekili gibi bizim için çalışıyor. Bugün kendilerinin katılımıyla yine güzel bir tesisin açılışını yapıyoruz. Kayaağıl Termal merkezi çalışmalarımızla şehrimizin parlayan yıldızı olacak. Merkezimizin yanından geçen çevre yolu tesisimizin daha iyi tanınmasında aracı olacak. Tesisimize 50 ve 70 derece olmak üzere iki kuyudan su veriyoruz. Bu sular birçok hastalığa iyi gelmektedir. Halkımızın bu imkanlardan daha iyi faydalanması için apartlarımıza önem veriyoruz. Bundan sonraki süreçte bölgemizi 5 yıldızlı otellerle sağlık merkezleriyle en üst seviyelere çıkaracağız” dedi.

Kayaağıl bakanlığımızın desteğiyle gelişecek

Bölgede Orman ve Su İşleri Bakanlığının birçok katkısı olduğunu vurgulayan Cahan, “Bundan sonraki süreçte de bölgenin gelişmesi adına bakanımızdan destek bekliyoruz. Kayaağıl bölgesinde bulunan kaya mezarları ve İtecik lalesinin bilinmesi ve tanınmasını istiyoruz. Bu konuda gerekli çalışmaların yapılacağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Uşak’ın milletvekili gibi

Uşak’ın milletvekiliymiş gibi çalışmalar ve projeler yaptıklarını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kentin gelişimi de sürekli takip ettiklerini dile getirdi. Eroğlu, “Uşak bizim her zaman başımızın tacıdır. Bu nedenle biz de kentin hemşehrisi gibi projelerimizi yapıyoruz. Uşak’ta çalışkan bir Belediye Başkanı var. Kentin gelişmesi adına gecesine gündüzüne katan başkanımızın her zaman yanında olmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda Uşak’a en çok gelen bakan olma özelliğini de taşıyorum.Bize bakanlık görevi verildiğinde ilk baktığım yerlerden birisi Uşak olmuştu. Fakat maalesef kente bugüne kadar yatırım yapılmamış Uşak öksüz bırakılmıştı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Uşakımıza hizmet yağdırdık” dedi

Yatırım yapana sonuna kadar destek

Bölgeye turizmcileri ve yatırımları da davet eden Eroğlu şunları kaydetti: “Bu hizmetlerimiz bundan sonra da devam edecek. Ege Bölgesi’nin evladı olarak bölgemiz için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 2015 ve 2019 yılları arasında Ege Diyar Projesi hayata geçecek. Proje kapsamında 4 bin 547 tesisi tamamlanacak ve 25 milyar TL’lik bir yatırım bölgeye bırakılacak. Buradan yatırımcılarımıza da seslenmek istiyorum. Uşak termal suları anlamında şanslı bir kent. Belediyemizin tesisleri de son derece kaliteli bir konumda yer alıyor. Buraya yatırım yapılmasını istiyoruz. Turizmcilerimize de bu bağlamda desteklerimiz her anlamda olacak. Buraya gelene gerekirse arsayı da biz tahsis edeceğiz. Gerekirse konuyla ilgili kanonu çıkaracağız ve teşvik sağlayacağız. Burası yapacağımız çalışmalarla altın yumurtlayan tavuk olacaktır”