EU-ARCHERITAGE PROJESİNİN İRLANDA-GALWAY PROJE ULUSÖTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

19-09-2019

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Uşak Belediyesinin koordinatör olduğunu “Avrupa Kültürel Mirası Geleneksel Okçuluk (EU-ARCHERITAGE)” projesinin ikinci toplantısı 10-11-12 Eylül 2019’da İrlanda’da gerçekleştirildi. Proje Koordinatörü kurum olan Uşak Belediyesini temsilen Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve beraberindeki proje yönetim ekibi ile projenin yerel ortakları Uşak Okyay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Türkiye Sakatlar Derneğinden katılımcılar, Türkiye heyeti olarak toplantıda yer aldılar.

Uygulama süresi 2 yıl olan “Avrupa Kültürel Mirası Geleneksel Okçuluk EU-ARCHERITAGE” projesi 2018 yılında, Uşak Belediye Başkanlığı tarafından Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına başvurusu kabul edilerek uygulamaya geçmiş Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı projesidir.

Projenin Galway’da düzenlenen toplantısında, projenin ilerleme sürecindeki yönetimsel konuları, projenin İrlanda, İsveç, İtalya ve Macaristan’dan gelen yabancı ortaklarıyla birlikte tartışıldı ve karara bağlandı. Toplantıya Başkanlık eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Avrupa’daki yetişkin engelli bireylerin hedef grubu olan projede, engelli bireylere geleneksel okçuluk sporuna yönelik yeni beceriler kazandırılacağını ve Avrupa Birliğinde geleneksel okçuluk kültürel mirasının tanıtılmasının sağlanacağını belirtti.

Üç gün süren toplantıda, projede yer ulusal ve uluslararası ortak kurumların katılımcıları, Galway Belediye Başkanı Mike Cubbard’ı ziyaret ettiler ve katılımcı sertifikalarını Galway Belediye Başkanı’nın elinden aldılar. Daha sonra Türkiye Heyeti, İrlanda Dublin Büyükelçisi Levent Murat Burhan'ı ziyaret ederek hem proje detaylarını görüştüler hem de sohbet ettiler.

İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU KADINLARIN HAYATINA DOKUNAN ANLAMLI PROJE ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULDU UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI BAŞKAN ÇAKIN DEV PROJEDE KASIM AYINI İŞARET ETTİ UŞAK'A DEĞER KATACAK PROJELERİN AÇILIŞ MÜJDESİ GELDİ BİR PROJE BİRÇOK KAZANIM; BU PROJE İLE YARINLAR DAHA SAĞLIKLI OLACAK
EU-ARCHERITAGE