İNANÇ'IN 'BİR CİHAN SERVERİ' SÖYLEŞİSİNE YOĞUN İLGİ

4-02-2022

Şubat Ayı Etkinlikleri Yoğun İlgiyle Karşılandı

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Şubat Ayı için düzenlenecek olan etkinliklerin tamamını geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Regaip Kandiline özel olarak düzenlenen, Yazar Hayati İnanç’ın ‘Bir Cihan Serveri’ isimli söyleşisi ise Şubat’ta gerçekleşen etkinliklerin ilki oldu.

Araştırmacı Yazar Hayati İnanç’ın İslamiyet üzerine yazılmış çok sayıda eserden edindiği bilgi ve birikimini ustalıklı bir dille izleyiciye aktardığı söyleşi programına Uşaklılar yoğun ilgi gösterdi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe; Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner, Hikmet Kahraman, Mehmet Kurnaz ve Durmuş Akkaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce ücretsiz dağıtılan davetiyeler ile salona giren seyircilerin yanı sıra; davetiye bulamayan vatandaşlar programı AKM’nin fuaye alanında kurulan dev ekrandan takip etti.

Sözlerine, programa katılım sağlayanların Regaip Kandili’ni kutlayarak başlayan Hayati İnanç, Hz. Muhammed (S.A.S.)’in her bakımdan üstün yaratılmış bir kul olduğuna değindi. İnanç, “Hiçbir hususta hiçbir yaratılmış O’nu geçmez. Geçemez. Kıyamete kadar da öyle olacaktır” diye konuştu.

“O’nu Sevmek Ebedi Saadet Sermayesidir”

İnanç, Hz. Muhammed (S.A.S.)’i sevmenin, ahiret hayatında mutlu olmak için bir gereklilik olduğunu da aktararak; “O’na kavuşan, O’nu gerçek manada tanımak ile müşerref olan, O’nun peygamber olduğunu kabul eden, en büyük devlete kavuşmuştur. Başka bir şey için sızlanırsa ayıp eder” ifadelerini kullandı.

İslamiyet sonrası Fars, Arap ve Türk Edebiyatı’ndan çeşitli örnekler de veren İnanç, program sonunda Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın adına kendisine takdim edilen hediyeleri ise Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner’in elinden aldı. Ceylaner, burada yaptığı konuşmada Hayati İnanç’a teşekkür ederek; “Değerli Hocamın ağzına, ayaklarına sağlık. Bu güzel gecede bizimle beraber olan hocama ve siz değerli misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Mübarek Regaip Kandilinizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Şubat ayı için AKM’de düzenleyeceği diğer etkinliklerin tarih ve saatleri ise şöyle;

11 Şubat 2022, 20.00-Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Bizim Sandık Tiyatro Gösterisi

12 Şubat 2022, 14.00-Saliha Erdim İle ‘Ailemiz, Köklerimiz’ Söyleşisi ve imza günü

13 Şubat 2022, 13.30 ve 15.30-Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Çikolata Dükkanı Tiyatro Gösterisi (Çocuk Oyunu)

15-16 Şubat 2022, 20.00-Trabzon Devlet Tiyatrosu Krem Karamel Tiyatro Gösterisi