İsmetpaşa Caddesi'nde Yaya Bölgesine Giren Bisikletlilere Ceza Kesildi

5-05-2017

İsmetpaşa Caddesi’nde Yaya Bölgesine Giren Bisikletlilere Ceza Kesildi

Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ile Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kaldırım üzerine park yapan ve yaya bölgelerine giren sürücülere ceza kesildi. Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada 125 sürücüye ceza kesildiği bildirildi.

Havaların ısınmasıyla birlikte yaya bölgelerinin kalabalıklaşması, bunun akabinde motosiklet, elektrikli bisiklet ve bisikletlerin söz konusu alanlara girmesi nedeniyle istenmeyen kazalar, meydana geliyor. Bu kapsamda, İsmetpaşa Caddesi’ndeki ekipler tarafından denetim yapıldı.  Sürücülere uyarı şeklinde olan denetim hakkında bilgi veren Uşak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kemal Yiğit, bisiklet ve elektrikli bisiklet kullananların vatandaşları mağdur etmemek için hassas davranmasını istedi.

Yiğit, “Belediye Meclis Kararıyla, yasaklanan yaya bölgesine motosiklet, elektrikli bisiklet ve bisikletlerin, ihlallerinden dolayı istenmeyen kazalar yaşanabiliyor. Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak için Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, denetimlerimizi yapıyoruz. Belediye Meclis Kararını ihlal ederek yaya bölgesine giren sürücülere 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32’inci maddesi gereğince 227 TL idari para cezası uygulayacağız” dedi.

Yiğit, İsmetpaşa Caddesi’nde yapılan son denetimde 23’ü elektrikli bisiklet ve 16’sı motosiklet olmak üzere toplam125 sürücüye cezai işlem yapıldığını belirterek, “1 motosiklet otoparka çekildi ve 2 sürücümüze de kask takmadıkları için işlem yapıldı” diye konuştu.

İlgili İçerikler: KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI Sivaslı Yayalar köyünden Mustafa Binbay Sivaslı/Yayalar Köyünden, Bayram Baş İSMETPAŞA CADDESİ YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR Sivaslı/Yayalar köyünden, Ahmet Çelik Genç Kuşak Fest'te Düzenlenen Yarışmalarda Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi 'YAYALAŞTIRILAN SOKAKLAR' PROJESİ HAYATA GEÇİYOR Sivaslı Yayalar Köyünden Ramazan Koç Sivaslı Yayalar Köyü'nden Kıymet Özkan Sivaslı Yayalar Köyünden Ayşe Gündüz
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ceza motorlu taşıtlar