KAHVE MOLASI UŞAK'TA YÜZLERCE KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRDİ

2-11-2019

Uşak Belediyesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlediği, moderatörlüğünü İskender Pala'nın üstlendiği, Vali Funda Kocabıyık’ın, Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın ve Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş'ın konuk ve konuşmacı olarak katıldıkları ‘Sonbahar ve Hüzün’ konulu müzikli şiirli sohbet programı "Kahve Molası", Uşaklılardan yoğun ilgi gördü.

Uşak Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü vasıtasıyla, kültür sanat etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Düzenlendiği etkinliklerde, yoğun ilgiyle karşılaşan Uşak Belediyesi, bu kez İskender Pala’nın moderatörlüğünde müzikli şiirli sohbet programı organize etti.

Atatürk Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı programda, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş konuk ve konuşmacı olarak yer aldı. ‘Sonbahar ve Hüzün’ konulu müzik, şiir ve sohbet programı Kahve Molası, alışılmışın dışında bir etkinlik olarak hafızalara kazındı.

Uşak’ın yetiştirdiği önemli değerlerden, profesör, yazar ve divan edebiyatı araştırmacısı aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kültür ve Sanat Politikaları kurulu Başkanvekili olarak görevlendirilen İskender Pala, programdan önce Başkan Çakın’ı makamında ziyaret etti.

Saat 19:30'da başlayan ve 2 saat süren Kahve Molası’nda ‘Sonbahar ve Hüzün’ teması işlendi.

Sözlerine, Uşak'ta hemşehrileriyle bir arada olmaktan dolayı çok mutlu olduğunun altını çizerek başlayan İskender Pala, Sonbahar ve Hüznün muhtevasından bahsedip, Yahya Kemal Beyatlı'nın eserlerinden duyduğu hazzı dile getirerek şair Beyatlı'yı rahmetle yâd etti.

Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş'a söz veren Pala, sonbahar ve hüzün konusu üzerine konukların düşüncelerini aldı. Konuşmacılar, sonbaharın ve hüznün hayatlarındaki yeri, kendilerine hissettirdiklerini anlattıktan sonra birer de dörtlük paylaştılar. Programda hazır bulunan orkestranın zaman zaman seslendirdiği eserlerle ve konuşmacıların paylaştıkları şiirlerle izleyiciler, huzur dolu bir söyleşi izlemiş oldu.

İzleyicilerinde mikrofon alıp şiirler okuyarak dahil oldukları program, interaktif bir formatta devam etti.

Programda izleyenlere sık sık edebiyat ve şiirle meşgul olmalarını tavsiye eden, sonbaharın sıradan bir mevsim olmadığını, özellikle bu mevsimin insan için ne kadar verimli olduğunu, bu mevsimin "üretmek" için güzel fırsatlar sunduğunu vurguladı.

"Üretirseniz var olursunuz. Üretmezseniz yok olursunuz" diyen İskender Pala, program sonunda Uşaklı okuyuculara hediye edilen Karun ve Anarşist isimli kitabını imzalayarak, vatandaşlarla sohbet etti.

Programa katılan konuklara ve ilgi gösteren sanatsever Uşaklılara, programda emeği geçenlere ve aynı sahneyi paylaştığı Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş'a teşekkürlerini sundu.

İlgili İçerikler: BAŞKAN YALIM, RAMAZAN BAYRAMI MÜNASEBETİYLE BIR MESAJ YAYIMLADI BAŞKAN YALIM, İFTAR SOFRASINDA BİNLERCE VATANDAŞLA BİR ARAYA GELDİ BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇLERE BİR ARMAĞAN DAHA Bir Eylül Sanayi Sitesi Yağmur Suyu Hattına Kavuşuyor HER KULAÇ BAŞARIYA ATILAN BİR ADIM Birol Kurtuluş UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ Birol Satılmış Uşak Merkez Sarayaltı Mahallesi'nden Mehmet Kaya
KAHVE MOLASI UŞAK'TA YÜZLERCE KİŞİYİ BİR ARAYA GETİRDİ