​Karaağaç Mahalle Konağı İçin İlk Kazma Vuruldu

26-03-2015

Karaağaç Mahalle Konağı İçin İlk Kazma Vuruldu

Uşak Belediyesi projeleri arasında yer alan mahalle konakları için ilk kazma vuruldu. Karaağaç Mahalle Konağı, Zümrüt Cami yanında bulunan 3 Nolu Sağlık Ocağı’nın yıkımı ile başladı. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ilk kazma vurulmasının akabinde diğer mahalle konakları için işlemlerin hızlanacağını belirtti.

Uşak Belediyesi mahalle konakları projesi ile mahallelerin sosyal hayatlarına etki etmeyi hedefliyor. Konaklar her mahallede düşünülürken, belirlenen noktalarda 2015 yılında çalışmalar tamamlanacak. Bu konuda ilk adım ise Karaağaç Mahalle konağı ile atıldı. 3 Nolu Sağlık Ocağı hizmet binasının yıkımı ile başlayan proje kısa sürede bitirilecek. Konak içinde sağlık ocağı yeniden hizmet verecek. Bunun yanında mahalle muhtarlığı, Karaağaç Mahallesi halkının kültürünü yansıtacak etkinliklerin yapılacağı odalar ve kadınlar için özel alanlar konakta yer alacak. Ayrıca belediye hizmetleri ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de konakta verilecek.

Söz verdiğimiz gibi

“Uşak’ta söz verdiğimiz bütün projelerin arkasındayız. Projelerimiz arasında yer alan konak çalışmalarında ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan,”Kentimizde bütün mahallelerimizin gelişimini istiyoruz. Mahallelerimize sosyal alanların yanı sıra belediye hizmetlerini yakınlaştırmak ve psikolojik danışmanlık hizmetleri de vermek niyetindeyiz. Bu sayede boşanma gibi olayların önüne geçmek düşüncesindeyiz. İşte bunun ilk adımını Karaağaç Mahallesi’nde atmış olmanın heyecanını yaşıyoruz. Konağımızın yıkımı bütün mahallerdeki yapacağımız konak çalışmalarının da başlangıcı anlamına geliyor. 2015 yılında mahalle halkına konağımızı hediye edeceğiz” dedi.

Mahalle konakları çalışmaları hakkında bilgi veren Cahan, “Kemalöz ve Elmalıdere mahallelerinde yer tespitleri gerçekleşti. Yakın zamanda çalışmalara başlayacağız” ifadesini kullandı.

Mahallelerin kültürü yaşayacak

Diğer mahallelerde de yer tespit çalışmalarının son hızı ile sürdüğünü aktaran Cahan, çalışmalar biter bitmez bina yapımına başlayacaklarını kaydetti. Cahan, “Mahalle konaklarını yaptıktan sonra mahallelerin kültürlerini, geleneklerini gözeten bir yapıda çalışma sistemi oluşturulacak. Bu sayede yeni neslin geçmişini unutmaması sağlanacak. Diğer mahallerde yapacağımız çalışmalarda mahalleleri çok iyi bir şekilde irdeleyeceğiz. Beklentilere cevap vereceğiz. Aynı zamanda ortak aklı mahalle konaklarımızda da inşa edeceğiz” ifadesiyle sözlerine son verdi.

İlgili İçerikler: Ünalan Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Kurt Banaz 31 Ağustos Mahallesi sakinlerinden Ayşe Tekin Ünalan Mahallesi Sakinlerinden, Yusuf Kaya KEMALÖZ MAHALLESİ 36. BÖLGE OLARAK ADLANDIRILAN ALANDA YAPILAN 18. MADDE UYGULAMA İŞLEMLERİ TAMAMLAN TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk Bozkurt Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Dönmez Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU
karaagaç mahalle konağı yıkım