​Karaağaç Mahalle Konağı'nda Sona Yaklaşıldı

8-07-2015

Karaağaç Mahalle Konağı’nda Sona Yaklaşıldı

Uşak Belediyesi yapımına devam edilen Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Mahalle Konağı’nın kaba inşaatının sonuna yaklaştı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, konağın kısa sürede bitirilerek mahalle halkının hizmetine sunulacağını belirtti.

Uşak Belediyesi kentteki 19 mahallede yapmayı planladığı mahalle konakları projesinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu konuda ilk adım Karaağaç Mahallesi’nde atılırken, yerleri belirlenen ve yer belirleme çalışmaları devam eden mahallelerde de yakın zamanda yeni mahalle konakları yükselmeye başlayacak. Karaağaç Mahallesi’nde yapımına devam edilen ve terör saldırısında şehit düşen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın isminin verildiği konakta kaba inşaatın sonuna yaklaşıldı. 2015 yılı içinde bitirilecek konak mahallenin demografik yapısını da dikkate alan bir hizmet anlayışı ile açılacak.

Kısa sürede bitecek

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Mahalle konağımızın bitmesiyle birlikte örnek projemizi halkımıza somut olarak gösterme imkanına sahip olacağız” dedi.

Projeyi başından bu yana önemsediklerini kaydeden Cahan, “Mahalle konaklarımız mahallelerimize ayrı bir hava katacak. Her mahalleye düşündüğümüz konaklarımızla mahallelerimizin kültürünü yaşatacağız ve yeni nesillere sevdireceğiz. Bu konuda ilk adımını attığımız Karaağaç Mahallesi’nde yer alan Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Mahalle Konağı’nda ise çalışmalarımız tüm hızıyla  devam ediyor. Konağımızın sona ermesi ile beraber Karaağaç Mahallemizde bulunan sağlık ocağımızı da konağa taşımak suretiyle modern bir yapıya kavuşturacağız. Mahalle konağımızda belediyecilik hizmetlerine ulaşılması konusunda da kolaylık sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

Konakların faydaları ile vatandaşı da mutlu edeceğinin altını çizen Cahan, mahalle konaklarıyla bölgelerin sosyal yaralarına da parmak basılacağını dile getirdi.

Bütün mahallelerde olacak

Diğer mahallelerde yapılacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Cahan, “Biz Elmalıdere Mahallesi ve Kemalöz Mahallesi’nde yer tespitini yaptık. Şimdi geri kalan mahallelerde de yer tespiti için çalışmalarımız var. Tespit çalışmalarının ardından ekiplerimiz hemen işe başlayarak diğer mahallelere de konakları kazandıracaklar. Evlerimiz vatandaşlarımızın beklentilerine de cevap veren özellikte olacak” ifadesini kullanarak sözlerini sonlandırdı.

İlgili İçerikler: Kemalöz Mahallesi Sakinlerinden, İsmail Şentürk Bozkurt Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Dönmez Fevzi Çakmak Mahallesi'nden Mehmet Vural KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir Aybey Mahallesi Sakinlerinden, Süleyman Kahraman Elmalıdere Mahallesi Sakinlerinden, Ayşe Aslan Karaağaç Mahallesi Sakinlerinden, Mehmet Ayhan Sivaslı Evrenli Mahallesi sakinlerinden Hatice Güler Bölme Mahallesi Sakinlerinden, Muzaffer Şahin
karaağaç mahalle konağı son