​Korkmaz, "Halılarımızda Kurumsal Bir Çalışma Yapıyoruz"

22-07-2015

Korkmaz, “Halılarımızda Kurumsal Bir Çalışma Yapıyoruz”

Uşak Belediyesi ve İŞ-KUR ortaklığında yürütülen halı dokuma kursu sona erdi. Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, Uşak halılarının yeni nesle sevdirilmesi için çalışmaların olumlu sürdüğünü aktardı.

Uşak Belediyesi kentin kültürel ve marka değeri olan Uşak halılarının hak ettiği yerde olması için projelerine ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Dokur Evi’nde halılar ile ilgili olumlu çalışmalar sürüyor. Halıların eskiden olduğu gibi dünya markası olması için yapılan tanıtım atağı meyvelerini vermekle beraber, yeni neslin unutmaması ve artan talebe cevap verebilmek adına halılar ile ilgili istihdam garantili kurslar da önemseniyor.

Bu kapsamda açılan kurslardan birisi daha sona erdi. Dokur Evi’nde Nisan ayında açılan kursa katılanlar törenle sertifikalarını aldı. 488 saat eğitime katılan 20 kursiyerden 17’si eğitimlerini tamamlarken 4’ü de kurstan sonra Dokur Evi’nde halı dokumacılığına başladı.

Kurslar gelecek nesil için bir köprü

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, “Kurslarımızın birçok yönden halılarımız ve ilimiz için katkısı olacak” dedi. Uşak halıları için Belediye olarak hummalı bir çalışma içinde olduklarına değinen Korkmaz, “İlimizin marka değerlerinden birisi olan halılarımızın tıpkı yüzyıllar öncesinde olduğu gibi hayat bulması ve şöhretine kavuşmasını istiyoruz. Bunun kurumsal bir çalışmanın yanında, kentin değerine sahip çıkmasıyla mümkün olacağına inanıyoruz. Görevde olduğumuz kısa sürede halı konusunda çizdiğimiz yolda başarılı bir şekilde ilerledik. Bu konuda yaşanan talep patlaması bu işin meyvesi oldu. Biz bu talebe yetişebilmek ve kentte daha çok kişinin halıcılığı öğrenmesi için kurslar açıyoruz” şeklinde konuştu.

Her eve girmeli

Uşak Belediyesi’nin halı konusunda kazanımlar sağlamak için  projelerinin hazır olduğuna dikkat çeken Korkmaz,”Kentin alt yapı ve üst yapısıyla örnek olmasının yanında marka değerleri ile tanıtımının sağlanması şarttır. Bizim de bu konuda en büyük referanslarımızdan birisi halıdır. Nasıl ki iller kendilerine has olan değerleriyle anılarak tanıtımlarına olumlu katkı sağlıyorsa, biz de bunu halımız ile başaracağız. İlimizde de her eve halılarımızın girmesi için projelerimize hız vereceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

İlgili İçerikler: Başkan Çakın çalışmaları bu kez basın mensuplarıyla inceledi Başkan Çakın Yeni Hizmet Binasındaki ve Nuri Şeker Caddesindeki Çalışmaları İnceledi Uşak Belediyesi'nden Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Çalışması Başkan Çakın Çalışmaları Yerinde İnceledi Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Daha Temiz Uşak İçin Çalışmalarına Devam Ediyor Milli Eğitim ve Öğretmenevi'nin Yeni Binalarında Çalışmalar Başladı Miniklerin bir yıllık çalışması turnuvayla taçlandı Yıllar Süren Çalışmalar Kısa Sürede Bitiyor Belediye Başkan Yardımcısı Korkmaz, Çalışma Hayatına Uşak Üniversitesi'nde Devam Edecek Cahan Yapılan Çalışmaları Yakından Takip Ediyor
uşak halısı kurs belediye nurullah cahan erol korkmaz kurslar