Kursiyerlerin elinden çıkan tablolar sanat sergisine taşındı

20-04-2018

Yaklaşık 7 aylık bir süreçte emek emek resmedilen tablolar “Armoni yağlı boya ve karakalem resim sergisi” ile görücüye çıktı.

Uşak Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklığında Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen resim kursları meyvesini verdi. Kursiyerler tarafından karakalem ve yağlı boya ile yapılan toplamda 102 eserin yer aldığı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Eylül ayından bu yana verilen eğitimler kapsamında elde edilen tablolardan oluşan serginin açılışına Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile eşi Halime Cahan, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Kursiyer Kocamış: Belediye Başkanımız sanata öncülük ediyor

Emine Nur Kocamış ve Sibel Aybel Düz’ün eğitmen olarak yer aldığı resim kursunda bulunmaktan son derece memnun olduğunu ifade eden kursiyer Elif Özçelik, “Kendimi resim kursuna adadım ve güzel resimler yaptığımı düşünüyorum. Bu da Belediye Başkanımızın sayesinde olan bir şey. Başkanımıza sonsuz teşekkür ediyorum çünkü bütün sanatsal etkinlikleri hep o yönlendiriyor, o önder oluyor. O olmasa biz bunları yapamayız. O nedenle başkanımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

On seneden bu yana resim öğretmenliği yapan Sibel Aybel Düz ise yaklaşık dokuz ay süren kurslarla her yaştan kadın ve erkeğin resim sanatıyla yakından buluştuğunu, sanat adına güzel bir beraberlik oluşturulduğunu paylaşarak teşrifleri ve destekleri nedeniyle Başkan Cahan’a teşekkür etti.

Başkan Cahan: Görüyoruz ki hayaller sanat eserine dönüşmüş

Yaklaşık 40 kursiyerin hayallerini resme dönüştürdüğünü ve ortaya çok güzel sanatsal çalışmaların çıktığını kaydeden Başkan Cahan, Uşak’ın sanat alanında farklı bir noktaya geldiğini söyledi. Ağırlıklı olarak bayanların katılım sağladığı kursun oldukça verimli bir sonuç ortaya çıkarttığını paylaşan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “6-7 aylık bir eğitim sonucunda her bir kursiyerimiz birbirinden değerli en az üç eser ortaya çıkartmış. Burada kendilerini ayrı ayrı tebrik ettik. Farklı tekniklerle, bambaşka hayaller tuvaller aracılığıyla tabloda can bulmuş. Öğretmen arkadaşlarımıza ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bayanlara yönelik çalışmaları önemsediklerini kaydeden ve kadınların toplumun kalbi olduğunu dile getiren Başkan Cahan şöyle devam etti:

“Kadınlarımız için ücretsiz olarak Kültür merkezimizde ve mahalle konaklarımızda spor salonlarımız var. Bunun yanı sıra resim, seramik ve el becerileri üzerine kurslarımız var. Sanat akademisi, tiyatro kulübü, halk müziği ve sanat müziği alanlarında da Uşak Belediyesi olarak bizler varız. Kent olarak kendi sanatçılarımızı yetiştiriyoruz.” değerlendirmesinde bulundu. Belediye Başkanı Nurullah Cahan, şehrin gelişimi ve halkın refahı için projelerin süreceğini söyledi.

İlgili İçerikler: Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Bilim ve Sanatla Buluşuyor! SANAT VE MESLEK KAPILARI USMEK İLE ARALANIYOR UŞAK SANAT İLE BESLENMEYE DEVAM EDİYOR Pop Sanatçısı Simge Moda Fest'i Salladı! Sanata Doyuran Festival Başladı KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ ŞUBAT'TA DA DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNDE VATANDAŞLARA VERİLMEK ÜZERE BAYRAK ALIMI Uşak Belediyesi "Şehrimde Sanat" Projesiyle Şehirdeki Tüm Kesimleri Tiyatroyla Buluşturuyor UŞAK'TA BİR İLK OLAN ÇOCUK BİLİM SANAT ÇOCUK ŞENLİĞİ İLE 3500 ÇOCUK HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ UŞAK'TA SANATIN YENİ ADRESİ AKADEMİ UŞAK 2019-2020 EĞİTİMLERİ BAŞLIYOR
uşak uşak belediyesi nurullah cahan sanat istihdam tablo resim sergisi boya