​Kutlu Doğum Haftası'na Yakışan Etkinlikler

19-04-2016

Kutlu Doğum Haftası’na Yakışan Etkinlikler

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Kutlu Doğum Haftası’na yakışan etkinliklerle Hz Muhammed (SAV) yi yad ettiklerini söyledi. Cahan, “Peygamber Efendimiz için en yapsak azdır” dedi.

Uşak Belediyesi Hz Muhammed (SAV) in doğun günü olan Kutlu Doğum Haftası’nı dolu dolu programlarla kutluyor. Bu kapsamda sergiler, konferanslar, konserler düzenleyen Belediye son olarak gül şerbeti çeşmesi kurarak vatandaşlara ikram etti. Programlar Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin esnaf ve vatandaşlara gül takdim etmesiyle başladı. Daha sonra Belediye Hizmet Binası önünde gül şerbeti ikramı ve lokma töreni yapıldı. Programa Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, İl Müftüsü Fuat Altındaş, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, AK Parti teşkilatları ve vatandaşlar katıldı.

Ne yapsak azdır

Etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Güzel Peygamberimiz için ne yapsak azdır” dedi. Kutlu Doğum Haftası’na yakışır programlar yapmanın heyecanını yaşadıklarını aktaran Cahan şunları söyledi: “Bu hafta her yönüyle bizler için son derece anlamlı bir haftadır. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bu güzel haftada dünyaya gelmiştir. Bizler O’nun şefaati için hayatlarımızı sürdürmekteyiz. Bugün O’nun yaşantısı bizler için en büyük referanstır. Bu nedenle örnek hayatını, kendimize örnek olarak alıyoruz. Biz rahmet elçisi olan ve iki dünyanın güneşi olarak kabul ettiğimiz Hz. Muhammed (SAV) için farklı ve güzel bir hafta düzenlediğimiz için çok mutluyuz”

Dualarımız mazlumlar için

Güzel haftada duaların da kabul olması için ellerini semaya açtıklarını dile getiren Cahan, “Bu güzel haftanın anlamı nedeniyle bizler de dualarımızı yapıyoruz. Ümit ediyoruz ki dünyada barışın hakim olsun. Zulüm altında inleyen Müslüman kardeşlerimiz bir an önce kurtuluşa ersin. Bizleri de duasıyla Güneydoğu Bölgesi’nde fedakarca görevlerini yapan güvenlik mensuplarına yardım etsin. Bu vesileyle bir kez daha Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Fuat Altındaş haftanın anlamı nedeniyle dua ettirdikten sonra Başkan Nurullah Cahan gül şerbeti ve lokma ikramı yaptı.

Son Düzenlemeler: 19 Nisan, 2016
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI GURBETÇİ FESTİVALİ RENKLİ ETKİNLİKLERLE BAŞLADI KİTAP FUARI VE RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ İÇİN GÖRKEMLİ AÇILIŞ Uşak Belediyesi Dünya Su Günü Etkinlikleri İle Farkındalık Oluşturdu KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ ŞUBAT'TA DA DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR Kurtuluş Haftası Etkinlikleri Aydilge ve Gece Yolcuları İle Son Buldu UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNDE VATANDAŞLARA VERİLMEK ÜZERE BAYRAK ALIMI HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ KAPSAMINDA YENİ DOĞUM YAPAN AİLELERE VERİLMEK ÜZERE MALZEME ALIMI DOĞRUDAN UŞAK'TA AHİLİK HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI
uşak belediyesi nurullah cahan belediye dualar kutlu doğum haftası yakışan etkinlikler