​Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu Açılışı Yapıldı

11-12-2015

Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu Açılışı Yapıldı

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu açılışında yaptığı konuşmada eğitim yatırımlarına kurum olarak her zaman destek vereceklerini iletirken, “Eğitime yapılan her yatırım başımızın tacıdır” ifadesini kullandı.

Arsası Uşak Belediyesi’nce tahsis edilen ve hayırsever Selami Hoşgör tarafından babasını anısına yapılan Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu’nun açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, hayırsever Selami Hoşgör ve ailesi ile vatandaşlar katıldı.

Eğitime yapılan yatırımlar en kıymetli yatırımlardır

Uşak’ta eğitim adına güzel çalışmaların devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Açılış yapılan Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu’nun da güzel gelişmelerin bir halkası olduğunu düşünüyoruz” dedi. Cahan, “Okulumuzu hayata geçiren ve rahmetli babası adına okulu inşa eden Selami Hoşgör’e Uşak halkı adına minnettar olduğumuzu öncelikle belirtmek isterim. Bu vesileyle rahmetliye kıyamete kadar bu okulun sevabının yazılmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Eğitim yuvalarına yapılan yatırımı her şeyin üstünde değerli buluyor ve destekliyoruz. Belediyemiz bundan sonra da bu tür hayır yapmak isteyen hemşehrilerimize her zaman desteklerini vermeye devam edecektir. Okulun arazisi Uşak Belediyesi’ne aitti. Daha önceki dönemde hepimiz okulun arazisinin tahsisi adına çaba verdik. Netice itibariyle böyle nezih bir eğitim yuvasına kavuştuk” dedi.

Eğitim kalitesi için yeni binalar önemlidir

Eğitimde yeni hizmet binalarının önemli olduğuna dikkat çeken Uşak Valisi Ahmet Okur, ”Son dönemlerde eğitim yuvaları ihtiyacını en çok hissettiğimiz konuların başında yer alıyor. Yeni binalar eğitim kalitesinin artması ve okulların fiziki durumlarının iyileşmesine katkı sağlıyor. İşte bugün açılışını yaptığımız okulumuz bu özellikleri taşımakla birlikte son derece modern bir yapıdadır. Binanın yapımını sağlayan Selami Hoşgör ve ailesine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Hayırsever Selami Hoşgör’e Uşak Valisi Ahmet Okur plaket takdim ederken öğrenciler de hayırsever aileye yazdığı mektubu ilettiler.

Daha sonra protokol üyeleri öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek sohbet ettiler.

Son Düzenlemeler: 11 Aralk, 2015
İlgili İçerikler: Emine Toker Emine Tarhan Emine Berber Emine Sarol Ulubey/Avgan Köyünden, Emine Yılmaz Emine Karabulut Emine Sülük Mehmet emin Keskin Mehmet Emin Teker Uşak Merkez Bozkurt Mahallesi'nden Emine Gümüş
uşak belediyesi nurullah cahan açılış mehmet emin hoşgör ortaokulu selami hoşgör