Minik Eller Atık Malzemeleri Geri Kazandırdı

11-03-2022

Aybey İlköğretim Okulu öğrencileri, geri dönüşümde farkındalığı artırmak için renkli bir projeye imza attı. Geri dönüştürülebilir malzemelerden yeni ürünler elde eden öğrenciler, el emeğiyle ürettikleri özel tasarımları görücüye çıkarttı.

Kullanılmayan karton kutulardan plastik bardaklara, pet şişelerden eski oyuncaklara kadar geri dönüştürülebilir birçok malzeme minik ellerde sanata dönüştü. İlkokul öğrencilerinin hayal güçleriyle tasarladığı birbirinden sempatik ürünlerin sergisi, ziyaretçilerinden büyük beğeni topladı. Sergiyi ziyaret edenler arasında çevre bilinci konusunda önemli çalışmaları hayata geçiren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Gülmez Saçar, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kemal Solakhan da vardı.

“Geri Dönüşüm Gelecek İçin En Büyük Yatırımdır”

Uşak Belediyesi tarafından, yeni nesli geri dönüşüme teşvik etmek amacıyla çok sayıda sıfır atık kampanyasının gerçekleştirildiğini ve atık malzemelerden tasarım yarışmaları düzenlendiğini kaydeden Başkan Çakın, Kemalöz Mahallesi’ne kazandırılan geri dönüşüm parkına da işaret etti.

“Yaşam alanlarını korumanın ilk adımı kirletmemektir.” diyen Çakın, “Geri dönüşüm adına yapılan her faaliyeti destekliyoruz. Çocuklarımızın bu konuda bilinçlenmesi çok önemli. Hem ülke ekonomimize katkı sağlayan hem de doğamızı koruyan geri dönüşüm bilinci, Uşak’ta her geçen gün çok daha iyi bir noktaya geliyor. Bizler de yeni birçok yatırımla bu alanda hizmet üretmeye devam ediyoruz. Gençlerimizi de bu farkındalığa ulaşmış bir şekilde görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Gerek eğitimcilerimizi gerekse emek emek ürünler ortaya çıkaran değerli gençlerimizi tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Başkan Çakın’dan Atık Yağ Vurgusu

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından uygulanan Atık Yağ Toplama Kampanyası’na da değinen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, sağlıklı bir çevre için atık yağların çöpe ya da lavabo giderlerine dökülmemesi gerektiğini vurguladı. Başkan Çakın, çocuklardan bu konuda da duyarlı olmalarını rica ederek, “Evlerinizde biriken atık yağları, belediyemize ya da geri dönüşüm merkezlerine getirmelisiniz. Getirme imkânınız yoksa ALO 153’ü arayıp, ekiplerimizi evinize davet ederek atık yağlarınızı teslim edebilirsiniz.” diye konuştu.

Geri dönüşüme gösterdikleri duyarlılık nedeniyle takdir toplayan çocuklara, Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Ekipleri’nce çevre eğitimi de verildi.

Başkan Çakın, konuya gösterdikleri duyarlılık nedeniyle çocuklara teşekkür ederek; onlara, “Efecan ile Çevre Kahramanı Ol” adlı kitap ile tohumlu kalem hediye etti.

İlgili İçerikler: Ovademirler Mahallesi 0 Ada 198, 853, 854, 855, 856, 857 ile 255 Ada 2 nolu Parseller Hakkında GERİ DÖNÜŞÜM FİNLANDİYA'NIN PAİMİO ŞEHRİ İLE UŞAK'IN KESİŞİM NOKTASI OLDU GERÇEK SEVGİ TÜM ENGELLERİ AŞTI UŞAK BELEDİYESİ İLE ENGELLER BİR BİR KALKIYOR BİLİNÇLİ NESİLLERLE DOĞAMIZ EMİN ELLERDE MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Cafer Gerikoğlu Gülşen Gerikoğlu UŞAK'IN DEĞERİ KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDE UŞAK BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET MİNİK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI
uşak uşak belediyesi geri dönüşüm mehmet çakın aybey ilkokulu