Miniklerin bir yıllık çalışması turnuvayla taçlandı

1951
27-04-2018

Uşak’ta birbirinden değerli etkinliklerle gençlere unutulmaz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı armağan eden Uşak Belediyesi, düzenlediği turnuvayla miniklere becerilerini sergileme imkânı sundu.

Uşak Belediyesi tarafından düzenlenen Küçük Bayan ve Erkek Basketbol Turnuvası’nın ilk hava atışını Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı. 10-11 yaş gruplarındaki toplamda 160 sporcunun ter dökeceği turnuvada kazanansa puanlama sistemiyle belirlenecek. 23 Nisan’a özel düzenlenen turnuva 21 Mayıs Pazartesi günü tamamlanacak. Dereceye giren miniklere madalya takdim edilecek.

Kentte son dönemlerde Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın destekleriyle çok sayıda turnuvanın hayata geçirildiğini kaydeden Uşak Basketbol İl Temsilcisi Hasan Baykın, “Yıl boyunca çalışan küçük kız ve erkek çocuklarımızın emeklerinin sonucunu almalarını istedik. Bu düşüncemizi de Nurullah Başkanımıza anlattık. Kendileri de bizlere bu müsabakaların oynanmasında çok büyük destekler sağladı. Uşak’ta spora, basketbola, futbola ve bütün spor kollarına verdikleri destekler nedeniyle teşekkür ediyoruz. Bu gençlerimizin aileleri de evlatlarının bir yıllık emeklerini ancak bu tarz etkinliklerde görebiliyor. Bu imkanın sağlanmasından dolayı çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Cahan’dan birlik vurgusu: “Böyle bir turnuva ile kazanan hepimiz olacağız”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sporda Uşak’ın bambaşka bir konuma geldiğini vurguladı. Cahan, “Pazar günü futbol maçımız vardı ve çok şükür son iki müsabakaya 4 puan önde gidiyoruz. İnşallah önümüzdeki iki hafta içerisinde şampiyonluğumuzu ilan edeceğiz. Girişim ligimizde de bir takımımız var ve genç yeteneklerimizi yetiştiriyoruz. 23 Nisan Çocuk Bayramımı münasebetiyle de basketbol turnuvası düzenliyoruz. Genç sporcularımıza güveniyoruz ve daima onların yanındayız. Uzman kadrolarla birbirinden değerli yavrularımızın en iyi eğitimi alarak güzel noktalara gelmesi ve kabiliyetlerinin artması en büyük arzumuz. O yüzden başta evlatlarının böyle turnuvaya katılmasını sağlayan ailelerimiz olmak üzere genç sporcularımıza böyle bir etkinliğin içinde oldukları için teşekkür ediyorum. İnşallah turnuva sonunda kazanan hepimiz olacağız” diye konuştu. Spor alanında çeşitli etkinliklerin yapıldığını dile getirerek Uşak sportif bir kent olduğunu ifade etti.

İkiz babası Çörek’ten Uşak’ın sporda yeni bir yüze kavuştuğu değerlendirmesi

Uşak’ta her anlamda büyük değişikliklerin olduğunu ve çocuklara yönelik faydalı etkinliklerin yapıldığını belirten ikiz evlat babası Aşirettin Çörek, “Şehrimizde özellikle son 2 yılda spor anlamında ciddi değişiklikler var. Bu büyük değişimin mimarı da kuşkusuz Belediye Başkanımız Nurullah Cahan. Aslında sadece spor konusunda değil şehirde hemen her anamda değişen bir sürü şey var. İkiz evlatlarım burada basketbol oynuyorlar. Böyle bir turnuva düzenledikleri için Belediyemize ve Sayın Başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum.” açıklamalarında bulundu.

Anne Arık: “Uşak’ta her şey yolunda ilerliyor”

Çocukların böyle bir turnuva ile kendilerini geliştireceğinden bahseden ve onlara destek olmak için yanlarında olduklarına değinen bir başka ebeveyn Deniz Arık ise “4 yıldır Uşaktayız ve sportif faaliyetlerin bu kadar yoğun olduğu bir ilde yaşamak bize mutluluk veriyor. Çocuklar için yapılan her türlü etkinlik çok özel ve güzel. Evlatlarımızın rahatça sporla uğraşabilecekleri bir sürü kol Uşak’ta mevcut. Bu anlamda Belediye Başkanımızın da çalışmalarını takdir ediyoruz. Uşak’ta her şey yolunda ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

Deniz Arık’ın oğlu Rüzgar da, “23 Nisan Çocuk Bayramımızda böyle bir turnuva düzenlendiği çok mutluyum. Basketbolu da çok seviyorum. İyi bir turnuva olmasını diliyorum.” diyerek duygularını paylaştı.

İlgili İçerikler: Uşak'ta 40 Yıllık Hasret Son Buldu Uşak Belediyesi'nden Yeni Bir Sosyal Sorumluluk Çalışması Uşak Belediyesi 20 Yıllık Çileye Son Verdi BAŞKAN CAHAN MİNİKLERİN GLUTENSİZ YEMEK DAVETİNE KATILDI MİNİKLERİN HAYALLERİ UŞAK BELEDİYESİYLE GERÇEK OLDU Uşak'ta Miniklerin Tek Ses Olduğu Dev Konser Hayran Bıraktırdı Cahan Belediye Meclisini Ziyaret Eden Miniklerin Davetini Kırmadı Başkan Cahan Miniklerin Sevgi Çemberinde Kaldı Kurtuluş Coşkusu Buray Konseriyle Taçlandı ​Stat Kavşağı İçin Battı Çıktı Çalışması Başladı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan turnuva basketbol 23 nisan minik kızlar minik erkekler