Resmi Maskot Efe Can İlk Defa Çocuklarla Buluştu

21-04-2016

Çocuk Şenlikleri Kaşbelen Köyü’nde Başladı

Resmi Maskot Efe Can İlk Defa Çocuklarla Buluştu

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte çocuk dostu projelere imza atmaya devam ettiklerini iletirken, “Efe Can ismiyle hayata geçirdiğimiz resmi maskotumuzla ilimizde çocuklarımız için eğitici, öğretici ve eğlendiren çalışmalar yapacağız” dedi.

Uşak Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir dizi etkinlik hazırladı. 22 Nisan ve 24 Nisan 2016 tarihleri arasında 3 gün sürecek programlara ise erken başlanıldı. Bu bağlamda Kaşbelen İlk ve Ortaokulu’nda çocuklara özel bir gün düzenlendi. Uşak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyan öğrencilerle birlikte yapılan etkinlikte oyun grupları kuruldu ve uzay özel bir çadırla tanıtıldı. Ayrıca satranç ve Türk Kültüründe yer alan Mangala isimli oyun çocuklara dağıtıldı. Program Uşak Belediyesi’nin resmi maskotu olan Efe Can’ın da sahneye çıkması açısından bir ilk oldu. Özelikle çocukların eğitimine katkı sağlayacak, Uşak kültürünü ve geçmişini en güzel şekilde tanıtacak olan Efe ilk gününde çocukların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Köy okullarımızı önemsiyoruz

Programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Nurullah Cahan yaptı. Çocukların her zaman kendilerinde önemli bir yerde olduğunu kaydeden Cahan, “Bugün Kaşbelen Köyü’nde bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. 23 Nisan’ı ilimizde en güzel organizasyonlarla kutluyoruz. Kentimizde yaşayan çocuklar bu bağlamda çok şanslılar. Çocuk şenliğini ilk olarak Kaşbelen Köyümüzden başlattık. Burada çocuklarımızın eğleneceği çeşitli oyun gruplarını getirdik. Ayrıca tanımalarına ve öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla çocuklarımıza Türk Kültüründe yer alan Mangala oyununu dağıttık. Biz köylerimizi önemsiyoruz. Bundan sonra da buna benzer etkinliklerimiz olacak” ifadesini kullandı.

“Efe Can" kent kültürünü tanıtacak

Uşak Belediyesi’nin resmi maskotu olan Efe Can’ın da ilk defa gün yüzüne çıktığını aktaran Cahan, “Biz buraya sürprizlerle geldik. İlimizin tarihini kültürünü en iyi şekilde yansıtmak adına Belediyemiz resmi maskotunu oluşturdu. Maskotumuzun ismi Efe Can’dır. Maskotumuz okullarımızda ve yeni nesle kentimizin geçmişini ve folklorik değerlerini en güzel şekilde tanıtacak. Çocuklarımıza faydalı bilgiler verecek. Bundan sonra çeşitli mecralarda kentimizi en iyi şekilde tanıtıp, bilinmesine katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Başkanımıza teşekkür ederiz

Okullarında böyle bir etkinliğin olmasından mutlu olduklarını dile getiren Kaşbelen Köyü Okul Müdürü Doğan Akkanat, “Organizasyonun başlangıç yeri olarak Kaşbelen Köyü’nün seçilmesi bizi gururlandırdı. Efe Can karakterini ilk gören okul olmanın yanında Mangala gibi Türk Kültüründe yer alan bir oyunu öğrencilerimiz tanıma fırsatına sahip oldu. Bizlere bu bağlamda katkı sağlayan Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a teşekkür ederiz” dedi.

Köy Muhtarı Hasan Acar ise Belediyenin çocuklara yaptığı etkinlikle fayda sağladığına dikkat çekerken, programdan dolayı teşekkür etti.

Son Düzenlemeler: 21 Nisan, 2016
İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU İLK İFTAR SOFRASI DİKİLİTAŞ'TA KURULDU Yeşilkaraağaç Mahallesi Sakinlerinden, Fadime Özdemir İlknur Öztürk ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI Elif Yeşilkaya Halil Tilki KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU Aleddin Tilki
uşak belediyesi nurullah cahan resmi maskot efecan çocuk şenliği kaşbelen köyü