Şampiyonluğunu ilan eden UTAŞ Uşakspor Coşkuyla Karşılandı

2-05-2018

Türkiye 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden ve ilk haftadan bu yana liderliğini sürdüren UTAŞ Uşakspor Aydın deplasmanından şampiyonlukla döndü. Binlerce taraftar takımını coşkuyla karşıladı.

TFF 3. Lig 3. Grup'ta liderlik koltuğunu rakiplerine bırakmayan UTAŞ Uşakspor, Aydınspor 1923 karşılaşmasından beraberlikle ayrıldı. Kırmızı siyahlılar ligin bitimine bir hafta kala en yakın rakibi Tarsus İdman Yurdu ile 4 puanlık farkını koruyarak şampiyonluğun müjdesini bir hafta erken verdi.

İzmir Yolu’nda Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve yüzlerce Uşaklı tarafından karşılanan Uşakspor daha sonra 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlenen törende vatandaşlarla buluştu. Uşaklılar şampiyonluk gününde önce taraftar için sahne alan Oğuz Yılmaz’la eğlenceyi doyasıya yaşadı. Ardındansa takımın gelmesiyle binlerce vatandaştan oluşan kalabalık büyük tezahüratlarla şampiyonluk sevincini paylaştı.Yediden yetmişe coşkulu bir taraftarın toplandığı kent meydanına, kırmızı siyah bayraklarını alan geldi.

Başkan Cahan: Bu gurur tüm Uşak’ın

Zorlu mücadelelerden geçildiğini, ancak iki sezondur pes etmeden çalıştıklarını ve kente iki şampiyonluk hediye ettiklerini ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Bu başarıda pay sahibi olan herkesi tebrik ediyorum. Göreve geldiğimiz gün söz vermiştik. Allah'a şükürler olsun bugün ikinci lige çıktık. Bu gurur tüm Usak'ın. Biz bu şehrin sevdalısı olarak futbola sadece bir oyun olarak bakmıyoruz. İkinci lig demek şehrimizin tanıtımı, ekonomimizin canlanması demektir. Artık sporda marka olan bir şehrimiz var." diye konuştu.

“Ege'nin efesi Uşak oldu.” diyerek alanda bulunan vatandaşlara seslenen Başkan Cahan, “Elhamdülillah, söz verdik ve gerçekleştirdik. Birinci lige kadar devam. Bütün sezon her türlü hava koşulunda stadı dolduran sizlere teşekkür ederim. Bütün engellemelere rağmen yılmadık ve karda, yağmurda, güneşte omuz omuza şampiyonluk yolunda ilerledik. Değerli kardeşlerim bir sezon boyunca bizi mutlu eden, şampiyon yapan tüm futbolcularımıza, teknik direktörümüze ve Kulüp Başkanımız Ali Rıza Çümen’e çok teşekkür ediyorum. İnandık, çalıştık ve başardık. İnşallah bundan sonra da birlik, beraberlik içerisinde nice şampiyonluklara…” açıklamalarına yer verdi.

Hızlı bir yükseliş sağlayan ve yıllar sonra ortaya koyulan başarı nedeniyle binlerce Uşaklı’nın gönlünü kazanan Uşakspor’un başarısının mimarı Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Yıldız Tilbe konseri talebinde bulunan taraftarları da geri çevirmeyerek konserin müjdesini verdi.

“Çümen: İnandık, başardık”

Bölgesel Amatör Liginden bir üst lige, şimdiyse 2. Lige çıkıldığını kaydeden Kulüp Başkanı Ali Rıza Çümen ise, “İnandık ve başardık. Ama işimiz daha bitmedi, çok yolumuz var. Bu güzel mücadelemiz sürecek. Halkımızın ve bizlerin gönül verdiği takımımızın daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz.” değerlendirmesinde bulunarak, futbol meşalesinin daha ilerilere taşınacağının mesajını verdi. Emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Şampiyonluk için mutlu olduklarını dile getiren taraftarlardan Mehmet Ali Başaran Belediye Başkanı Nurullah Cahan’a teşekkür etti. Başaran, “Kendi partisini, siyasi düşüncesini ortaya koymadan, sadece spor sevgisiyle Uşakspor’u bu güne getirdi, şampiyon yaptı. Kendisini tebrik ediyoruz. Çok mutluyuz.” dedi.

Amasya’dan Uşak’a üniversite için geldiğini ifade eden Erdem Özen de, “Ben süper lig dahil hiçbir takımı tutmuyorum, Uşaksporluyum. Üç senedir buradayım ve Bölgesel Amatör Lig’de olduğu süreçte de UTAŞ Uşakspor’u destekledik ve şimdi ikinci lige çıktı. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Umuyorum ikinci ligden de başarıyla çıkacaktır. Burada 25-30 kişiyle maç izlediğimiz dönemleri biliyorum. Ama bu sene binlerce kişiyle maç izledik. Belediye Başkanı Nurullah Cahan üstüne düşeni yapmış ve Uşakspor’a her türlü desteği vermiştir. Kendisine bir Uşaksporlu olarak teşekkür ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

Kutlama gecesine Başkan Cahan’ın yanı sıra İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Nacar, UTAŞ Uşakspor Başkanı Ali Rıza Çümen, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri ve binlerce UTAŞ Uşakspor taraftarı katıldı.

İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 6 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 5 Adet Taşınmaz Kira İhale İlanı - 12/03/2024 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı HER KULAÇ BAŞARIYA ATILAN BİR ADIM Kira İhale İlanı - 13/02/2024 Bozkurt ve Karaağaç Mahalleleri 55. Bölge 18. Madde Uygulaması Parselasyon Planı 3. Askı İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı
uşak uşak belediyesi nurullah cahan UTAŞ Uşakspor şampiyon futbol coşku karşılama