Sanat Akademisi'nden Eşsiz Bir Müzik Şöleni

1-03-2018

Uşak, Sanat Akademisi ile Sanata Doyuyor

Atatürk Kültür Merkezinde Uşak Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen konser yoğun ilgi gördü. İlk kez bireysel olarak sahneye çıkan koro izleyenlerden tam not aldı. Uşak Belediyesi’nin sanat alanındaki atılımları her geçen gün artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Uşak Belediyesi Sanat Akademisi’nin açılışı nedeniyle gerçekleştirilen gala gecesinde sanat severlerle tanışan Uşak Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu bireysel olarak çıktığı ilk salon konserinde yeniden vatandaşlarla buluştu. Mutlu Keklik’in Genel Sanat Yönetmenliğini ve Mehmet İydir’in Şefliğini yaptığı Türk Sanat Müziği Topluluğu halkın kalbini fetheden performansıyla unutulmaz bir geceye imza attı.

Bir senelik yoğun bir çalışma ve eğitim sürecinin ardından sahne alan, muhayyer kürdi eserler seslendiren koro kulakların pasını sildi. Solo performanslara yer verilen konserde katılımcılar da şarkılara eşlik etti. Türk Sanat Müziği konserinde ayrıca parçaların arasında bilgi notları paylaşıldı.

4 Yaşındaki Minik Meriç’in İstiklal Marşı Geceye Damga Vurdu

Programaysa Başkan Nurullah Cahan’ın çiçek takdim etmek üzere çıktığı sahnede Koro Şefi Mehmet İydir’in minik oğlu Meriç’e okuttuğu İstiklal Marşı damga vurdu. Kendisinin de babası gibi şarkı söyleyip söylemediğini ve ezbere okuyabileceği bir eser olup olmadığını soran Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan minik çocuğun “İstiklal Marşı” cevabını vermesi üzerine okumasını istedi. Koro Şefi İydir’in 4 yaşındaki minik oğlu Feridun Meriç’in okuduğu İstiklal Marşı salondan büyük bir alkış topladı.

Koro Şefi İydir: Hedef Gençleri Sanatla Buluşturmak

Şehirde bu alanda şimdiye kadar bir boşluk olduğunu vurgulayan Uşak Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Şefi Mehmet İydir, “Sağ olsunlar Belediye Başkanımız Nurullah Cahan bizim görüş ve düşüncelerimizi önemsedi ve Sanat Akademisini kurduk. Gençlerimiz sanat müziği, halk müziği, enstrüman gibi çeşitli alanlarda eğitim alıyor. Mehteran takımımız, Çocuk Sesler Koromuz, Türk Halk Müziği Koromuz var. Türk Sanat Müziği Korosu olarak bizler varız. Amacımız halkımızı güzel ve kaliteli müziklerle buluşturmak ve gençlerimizi sanatla bütünleştirmek. Böyle bir oluşumun içerisinde olduğumuz için mutluyuz.” dedi. 27 kişilik bir ekiple çalışmaların yapıldığını aktaran İydir, ekipte bu alanda ilk kez eğitim alan kişilerin olduğunu ve sanat sevgisinin artması adına başarılı işler ortaya koymaya devam etmek istediklerini belirtti.

Solist Öğünç: Notalar Rota Oluyor

Uşak Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Üyelerinden Şerife Damla Öğünç, “Şehirdeki kültür ve sanat alanındaki gelişimin göz doldurduğunu ve hem eğitim hem de sosyalleşmenin Uşak Beleyesi Sanat Akademisi ile üst düzeye çıktığını söylemek gerek. Sanat alanında örnek bir belediyecilik görüyoruz. Çok keyifli bir sahne oldu. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Notalardaki güzellikler, geleceğimiz olan gençlerimizin de güzel bir geleceğe ulaşmasında rota olacaktır.” diyerek duygularını paylaştı.

Sahneyi tam anlamıyla dolduran bir koro izlediklerini belirten seyirci Onur Tekin ise, Uşak Belediyesi’nin sanat alanındaki çalışmalarının şehre büyük bir kazanım olduğunu, kentin kültürel anlamda ciddi atılımlar yaşadığını ifade etti. Tekin, “Uşak artık sanatta dışa bağımlı değil, kabuğunu kırdı. Sanatın her dalı kentimizde yaşatılıyor.” diye konuştu.

Bakan Cahan: Sanat dolu bir Uşak inşa ediliyor

Program sonrası açıklamada bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise, “Nasıl alt yapı, üst yapı yapıyorsak sosyal ve kültürel etkinliklere de çok değer verdik ve geliştirmek üzere çalışmalar yaptık. Kurduğumuz Uşak Belediyesi Sanat Akademisi ile sanat meşalesini ilerilere taşıyoruz. Eğitim kadromuzun hepsi birbirinden değerli. Uşak sadece kültürel olarak da öne çıkıyor ve sanat camiasının dikkatini üzerine çekiyor. Sanatı kentte daha iyi noktalara getireceğiz.” açıklamalarında bulundu. Cahan, salonla bütünleştiklerini belirttiği koroya teşekkür ederek özellikle terörle, psikolojik savaşla Türkiye’nin zora sokulmak istendiğini,  buna izin verilmeyeceğini bildirerek, hassasiyetleri ve sosyal hayatı canlı tutmayı hedeflediklerini paylaştı.

İlgili İçerikler: Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Bilim ve Sanatla Buluşuyor! SANAT VE MESLEK KAPILARI USMEK İLE ARALANIYOR UŞAK SANAT İLE BESLENMEYE DEVAM EDİYOR Süleyman Eşsiz Pop Sanatçısı Simge Moda Fest'i Salladı! Sanata Doyuran Festival Başladı KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ ŞUBAT'TA DA DOLUDİZGİN DEVAM EDİYOR UŞAK MÜZİK DOLU BİR YAZ AKŞAMI GEÇİRDİ UŞAK BELEDİYESİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİNDE VATANDAŞLARA VERİLMEK ÜZERE BAYRAK ALIMI Uşak Belediyesi "Şehrimde Sanat" Projesiyle Şehirdeki Tüm Kesimleri Tiyatroyla Buluşturuyor
uşak uşak belediyesi nurullah cahan konser koro sanat akademisi müzik şöleni sanatsever