​Şehit Müjdat Kerem Şahan Ebediyete Uğurlandı

14-05-2016

Şehit Müjdat Kerem Şahan Ebediyete Uğurlandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmaya müdahale için bölgeye sevk edilen helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın cenazesi toprağa verildi. Şehit Üsteğmen Şahan'ın cenazesi, uçakla getirildiği Uşak Havaalanı'nda 6 aylık kızı İlkem Ada'nın da arasında yer aldığı ailesi ve protokol tarafından karşılandı. Şahan'ın cenazesi daha sonra helallik alınmak üzere Kemal Öz Mahallesi İzzettin Çalışlar Caddesi'ndeki babaevinin önüne, ardından da Yücetepe Camisi'ne götürüldü. Eşi Betül, babası Süleyman, annesi Şükrani ve kardeşi Murat Şahan şehidin tabutuna sarıldı, fotoğrafını öperek gözyaşı döktü.

Yücetepe Camisi'nde ikindi kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Uşak Garnizon Komutanlığı Şehitliğine tekbir ve dualarla götürülerek defnedildi. Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, şehidin cenazesinin defnedilmesinin ardından tabutuna sarılı Türk bayrağını babası Süleyman Şahan'a teslim etti.

Törene şehidin yakınlarının yanı sıra, Uşak Valisi Ahmet Okur, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Belediye Başkanı Nurullah Cahan AK Parti Uşak Milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İl Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, diğer protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Bölücülere fırsat vermeyeceğiz

Tüm Türkiye’nin olduğu gibi kendilerini de büyük bir keder kapladığını kaydeden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Bugün adeta kendi evladımızı kaybetmiş gibi üzüntü yaşıyoruz” dedi. Cahan, “Ülkemiz hain terör örgütü mensupları tarafından 8 Mehmetçiğimizin ebediyete intikal etmesi nedeniyle yasa büründü. Bu ateş memleketimizin bağrını da yaktı. Her biri kendimizin evladı gibi saydığımız şehitlerimizden birisi olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan’ı bugün sonsuzluğa uğurladık. Şehidimiz cennet mekanında en güzel rütbesiyle yerini aldı. Biz buradan tekrar hatırlatmak istiyoruz. Maşası oldukları dış güçlerin oyunuyla bizleri asla bölemeyeceksiniz. Hain emellerinize asla ulaşamayacaksınız. Hak ettiğinizi bu ülkenin evlatları size verecektir. Bu vesileyle ‘Kahhar’ sıfatıyla Yüce Rabbimizin terör odaklarını kahrı perişan etmesini dilerken, şehitlerimize rahmet yakınlarına sabırlar dileriz” dedi.

Son Düzenlemeler: 14 Mays, 2016
İlgili İçerikler: İsmigül Şahan Hüsnü Şahan Mehmet Şahan Emine Şahan Merkez Belkaya Köyü'nden İsmail Şahan Nazlı Şahan Yüksel Özşahan Hami Şahan Murat Şahan Fatma Şahan
nurullah cahan belediye şehit veda CENAZE müjdat kerem şahan