Selçuklu Köprülü Kavşağı'nda İşlem Tamam, Uşak'a Hayırlı Olsun

6-04-2018

Uşak Belediyesi tarafından bir yıl gibi kısa bir sürede şehre kazandırılan üçüncü köprülü kavşakta çalışmalar tamamlandı. Başkan Cahan, “Trafiğe açılsın” talimatıyla akışın tamamen başladığı köprülü kavşağın Uşak’a hayırlı olmasını diledi.

Uşak’ta trafik sorununa çözüm sağlayan 15 Temmuz Şehit Mehmet Çetin ve Osmanlı köprülü kavşaklarının ardından şehre kazandırılan üçüncü battı çıktının üst kısmında devam eden çalışmalar tamamlandı. Kazaların çok olduğu ve trafik sıkışıklığı yaşanan bölgelere yapılan battı çıktıların hizmete girmesiyle ana yol üzerinde 20 dakikayı geçen ulaşım süresi 5 dakikaya düşürüldü. Güvenli geçişe imkan sağlayan ve modern bir görünüm katan köprülü kavşaklarla şehirlerarası ve şehir içi trafik birbirinden ayrıldı.

Daha önce Ankara-İzmir istikametinde trafik akışı sağlanan kavşağın üst yollarının açılış törenine Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Ünal, Mustafa Dayıoğlu, Nurullah Furuncu ile Hakan Uludağ, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuklu yıldız motifinin yer aldığı Ankara-İzmir Karayolu üzerindeki köprülü kavşakta sinyalizasyon şalterini kaldıran Belediye Başkanı Nurullah Cahan daha sonra telsizden, “Selçuklu Köprülü Kavşağımızın sinyalizasyonunu açtık, emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun, trafiğe açabiliriz.” diyerek ilk geçişler için talimatı verdi.

Yolların daha modern ve kullanışlı bir hale getirildiğini kaydeden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, güzel bir dizaynın oluşturulduğunu ifade etti. Artık hem Ankara-İzmir hem de Sivaslı, Denizli ve Uşak kent merkezi istikametlerinde gidişler daha kolay ve güvenli olacak. Kentsel dönüşüm nedeniyle yaşanabilecek trafikteki aksamaların da önüne geçilmiş oldu. Şehrimiz her bölgesinde gelişiyor ve güzelleşiyor. Çalışmalarımızda sabrı nedeniyle halkımıza ve özverileri için personelimize teşekkür ediyoruz. Selçuklu Köprülü kavşağımızın alt yolunu açmıştık, üst yolu da hizmete girdi. İnşallah kazasız, belasız kullanımı nasip olsun. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.” dedi.

Güzel projelerle kente hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Cahan, her şeyin en güzelini hak eden Uşak halkı için yapılan projelerde milli değerlerin yaşatıldığını dile getirdi.

600 metre uzunluğundaki Selçuklu Köprülü kavşağında trafiğe açılan üst yolların şehirdeki bağlantıyı güvenli bir biçimde sağlayacağını söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dayıoğlu ise, “Görselliğiyle, ışıklandırmasıyla güzel bir kavşağı daha Uşak’a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Uşak Merkez Bozkurt Mahallesi Muhtarı Gökhan Toker de, “Bu tarihi anı bizlere yaşatan Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a ve çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. İnşallah kazasız belasız kullanım nasip olsun.” ifadelerine yer verdi.

Daha sonra Başkan Cahan, alanda bulunan vatandaşlara ve işçilere tatlı ikramında bulundu.

İlgili İçerikler: Mehmet Ali Hayırlı Kuyucak Mahallesi 3194 Sayılı kanunun 18. maddesi uyarınca işlemler tamamlanmış, tapuları tescil olm Karaağaç Mahallesi 10. bölge tescili tamamlanmıştır. Zeliha Köprülü ÇALIŞMA HEDEFLENENDEN ERKEN TAMAMLANIYOR; BÖLGENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR GÜRÜLTÜ EYLEM PLANI RAPORU TAMAMLANIYOR Osman Köprülü UŞAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÜYELİK İŞLEMLERİ KILAVUZU DOKUZSELE DERESİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI Mehmet Köprülü
uşak uşak belediyesi nurullah cahan trafik battı çıktı selçuklu köprülü kavşağı yan yollar özdilek