​Sosyal Sorumluluklarında Örnek Bir Belediye Olduk

9-09-2015

Sosyal Sorumluluklarında Örnek Bir Belediye Olduk

Kentte yaptıkları sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam ettiklerini bildiren Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan çok kısa sürede konuyla ilgili başarı elde ettiklerini söyledi.

Uşak Belediyesi sosyal sorumluluk projeleriyle ihtiyacı olan vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Şehirde yaşayan yaşlısından çocuğuna, engellisinden öğrencisine yönelik birçok konuda projeler hazırlayan Belediye çalışmalarıyla takdir topluyor. Kısa sürede yaşlılara ve engellilere bakım, USRİUM, sosyal yardım yönetmeliği, öğrenci evi eşya kampanyası, dar gelirlilere gıda yardımı ve yeni bebekleri olan ailelere hediye verilmesi gibi işlere imza atan Belediye, kendi bünyesinde kurduğu Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüyle projelerine devam edecek.

Sorumluluğumuzu biliyoruz

“Uşak’ta kimsesizlerin kimsesi olmak düşüncesiyle projelerimize hayat verdik” şeklinde konuşan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kısa zaman içersinde başarılı işlere imza attıklarına değindi. Cahan şunları söyledi:

“Belediyemiz kentin gelişimi ve ilerlemesi adına üzerine düşen ne varsa yapmaktadır. Görev süremiz sona erene kadar ilimizi çağ atlatmak ve geliştirmek adına tüm gücümüzle çalışacağız. İlimizin fiziki gelişiminin yanında insan odaklı çalışmalara da önem veriyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizle ihtiyacı olan hemşehrilerimize ve şehir dışından gelen öğrencilerimize destek oluyoruz. Belediyemiz 17 ayl gibi kısa zaman diliminde güzel çalışmalar yaptı. ‘Yaşlanıyoruz, yalnızlaşıyoruz’ projesi kapsamında evlerinde yalnız kalan yaşlı ve engelli kardeşlerimizin evlerini temizliğini yaparak ihtiyaçlarını karşıladık. Bununla birlikte yaşanılamayacak kadar kötü olan evlerin bakımını ve restorasyonunu yaparak insana yakışan evlerde  vatandaşlarımızın yaşamasını sağladık. Öğrencilerimizin ev eşyası sıkıntısına ise ‘Bir evi de sen donat’ isimli projemiz ile destek veriyoruz. Öte yandan dar gelirli ailelerimize desteklerimiz sürüyor. Ayrıca yeni bebek sahibi olan her aileye maddi durumu gözetilmeksizin hediyelerimiz oluyor. Tüm bunları yaparken Sosyal Yardım Yönetmeliğiyle daha kurumsal bir yaklaşım sergiliyoruz. Devam eden USRİUM projesiyle de mahallelerimizin demografik yapılarını çıkararak sosyal sorumluluk projeleri hazırlıyoruz”

Kurumsal yaklaşım

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nü kurarak kentin kanayan yaraları için sosyal sorumluluk projelerinin devam ettirildiğini aktaran Cahan, Uşak’ın bu konuda örnek olacağına değindi. Cahan, “Müdürlüğümüzü kurmamızdaki amaç sosyal sorumluluk ile ilgili çalışmaları daha profesyonel ve ciddiyetle yürütmekti. Şimdi başarılı bir ekiple hedeflerimize ulaşma adına önemli işlere imza atıyoruz. Müdürlüğümüz ve Belediyemiz bundan sonra da aynı ciddiyetle darda olan vatandaşlarının yanında olmaya devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili İçerikler: 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI 06.03.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK 07.02.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı 03.01.2024 Tarihli Belediye Meclis Gündemi İlanı 06.12.2023 Tarihli Belediye Meclis Karar Özetleri İlanı
uşak nurullah cahan marka şehirler başkan sosyal sorumluluk örnek belediye