Tiyatro Oyunu Resim Defteri Ve Kitaba Dönüştü

27-12-2017

Uşak Belediyesi’nin davetiyle kente gelen kardeş tiyatro ekibi Denizli Şehir Tiyatrosu “Söz Sende” oyunuyla Uşaklıların karşısına çıktı. Doğaçlama tiyatro gösterisi izleyicilerden tam not aldı.

Uşak Belediyesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekiplerini birleştiren etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Birlik mesajının verildiği tiyatroda sosyal sorumluluk projesiyle de örnek bir çalışmaya imza atıldı. İhtiyaç sahibi okullara gönderilmek üzere yapılan “Her resim defteri bir bilet, her bilet mutlu bir çocuk” projesi kapsamında toplamda 550 resim defteri ile kuruboya ve 40 kitap toplandı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tiyatro gösterisi onlarca vatandaşın katılımıyla yapıldı.

Sergilenen oyunun ardından konuşan Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu, “Denizli ekibimizle birlikte olalım ve güzel bir çalışmayı hayata geçirelim istedik.Festivallerde de birlikte olduğumuz tiyatro ekibimizle bağımızı güçlendirmek, iyi çalışmalarla paydaş olmak istiyoruz. Çok yakında bizler de bir tiyatro oyunu için Denizli’ye gideceğiz. “ dedi.

Kuruldukları günden bu yana çeşitli oyunlarla halkın karşısına çıktıklarına değinen Çubukçu, hazırda 4 oyunun daha bulunduğunu kaydetti. Düzenlenen yardım kampanyasını işaret eden Murat Çubukçu, “Her resim defteri bir bilet, her bilet mutlu bir çocuk sloganı ile aslında bir sosyal deneyi gerçekleştirmiş olduk. Burada verilen defterleri ihtiyacı olan köy okullarına göndereceğiz.” ifadelerine yer verdi. Ocak ayı içerisinde 9-15 yaş grubu çocukların sahneye taşıyacağı “Faldır fuldur” oyunuyla izleyicilerin karşısına çıkacaklarını kaydeden Çubukçu Şubat, Mart ve Nisan ayları için de oyunların hazırlandığını kaydetti.

Uluslar arası Sanat Festivali’nin Tarihi Belli Oldu

Sanata değer katan çalışmalar yapıldığını söyleyen Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Çubukçu şöyle devam etti:

“Nisan ayının 2’si ve 8’i arası bu sene ikincisini yapacak olduğumuz, geçen yıl ulusal olan ve bu yıl uluslar arası düzenlenecek festivalimizi hayata geçireceğiz. Bu kez yurt dışından da ekiplerimiz şehrimize gelecek. Tiyatro adına Uşak’ta çığır açmak istiyoruz. Bu değerimizi en iyi şekilde izleyici ile buluşturmaya devam edeceğiz. Bizlere hiçbir zaman desteğini esirgemeyen değerli Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a, Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibimize ve Genel Sanat Yönetmeni Hakan Kurt’a, özellikle bu güzel birlikteliğin oluşmasında desteğini esirgemeyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hakan Kurt ise, “ Çocukların yüzünü güldürmek çok güzel ve çok da basit. Maddiyatın hiçbir önemi yok onlar için. Bir tane defter onları mutlu etmeye yeter, bir tane boyama kitabı belki de bir ressamın doğmasına neden olur. Böyle güzel bir projenin içerisinde olmak nedeniyle çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Son Düzenlemeler: 27 Aralk, 2017
İlgili İçerikler: KARAAĞAÇ MAHALLESİ'NİN TALEPLERİ HİZMETE DÖNÜŞTÜ UŞAK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI ULUSLARARASI BEŞİNCİ TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR UŞAK BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU İSTANBUL'DAN ÖDÜLLE DÖNDÜ UŞAK'IN KADINLARI TİYATRONUN ÜNLÜ İSMİ ÜMMİYE KOÇAK İLE BİR ARAYA GELDİ 11. EGE TİYATROLAR BİRLİĞİ BULUŞMASI UŞAKTA GERÇEKLEŞTİ ŞEHİR TİYATROSU GÖKYÜZÜNDE BİR NOKTA'YI SEYİRCİYLE BULUŞTURDU KURTULUŞ TİYATRO OYUNU LİSELİ GENÇLERLE BULUŞUYOR ATIK YAĞLAR TEBESSÜME DÖNÜŞTÜ Uşak'ın değerleri Amfi Tiyatro'da Devleşti
uşak uşak belediyesi nurullah cahan şehir tiyatrosu festival resim defter bilet