​Turan, "Uşak'ta Şehrin Dokusu Ortaya Çıkacak"

19-03-2015

Turan, “Uşak’ta Şehrin Dokusu Ortaya Çıkacak”

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, kentsel dönüşüm projeleriyle şehirlerin dokusunu tehdit eden ve imajını bozan sanayi sitelerinden arındırıldığını söyledi. Turan konu ile ilgili çalışmalardan birisinin de Uşak’ta olduğunu dile getirdi. Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise,”Kentsel Dönüşüm Projesi ile kentimizin vitrini yenilenecek. İlimiz hafızalarda yer edinen çirkin görüntüsünü modern bir görüntüyle yenilenecek” ifadesini kullandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı M. Ergün Turan TOKİ’nin projeleri ve stratejileri hakkında bilgi verdi. Turan hedeflerinin arasında şehirlerin dokusunu zedeleyen ve imajına olumsuz etki eden sanayi sitelerinin yenilenmesi olduğunu da iletti. Bu tür yapılaşmaların yerlerine modern bölgelerin yerine geçmesini istediklerini aktaran Turan, “Bu tür siteler hem vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmekte, hem de şehirlerin sağlıklı gelişimini engellemektedir. Plansız yapılaşma sonucunda şehir merkezlerinde kalan ve imajı bozan sanayi sitelerinde kentsel dönüşüm projeleri uygulanarak, şehir merkezleri sanayi sitelerinden arındırılmaktadır. Bu kapsamda idaremiz Şanlıurfa, Uşak, Bursa ve Yozgat Boğazlıyan'da dönüşüm projeleri gerçekleştirmektedir” dedi.

Uşak’ta yapılan projenin de önem verdikleri çalışmalar arasında olduğunu söyleyen Turan, “Kentte toplam 430 bin metrekare alanda yaklaşık 450 milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz. Bu yatırım kente önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

Uşak’ta Tabakhane Yeni Kent Merkezi Olacak

Uşak’ta yeni kent merkezinin oluşacağına da dikkat çeken Turan şunları kaydetti: “Uşak'ta uygulanacak proje ile de şehrin imajına zarar veren Tabakhane bölgesi, Uşak'ın yeni kent merkezi haline getirilecek. Böylelikle Ankara-İzmir karayolunun kavşak noktası olması nedeniyle on binlerce aracın geçiş noktasında bulunan şehrin vitrini konumundaki bölge, modern ve görkemli bir yaşam alanı haline dönüşecek. Yerleşim alanları, kamu kurumları, sağlık merkezleri, kent meydanları, alışveriş, yürüyüş ve eğlence alanları, restoranlar, parklar, dere ıslahı ile peyzaj düzenlemesi ve kapalı otoparklarıyla birlikte Uşak'ta örnek olabilecek kentsel dönüşüm projesi uygulanacak”

2016 Yılında Tamam

Projenin kente getirilerinin büyük olacağını anlatan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Uşak’ımız  artık her yönü ile daha da ilerleyecek ve tek bir merkez üzerinde gelişmeyecek” şeklinde konuştu, Cahan,  “Projeye harcanan para yaklaşık 450 milyon TL’dir. Bu bölge ticari anlamda da gelişmeler son derece olumlu olacaktır. Ayrıca 923 adet ticari işletme bölgede can bulacak. Burada ticari işletmelerin durumunu incelediğimizde kente katkılarını göreceğiz. Proje kapsamında bin 51 konut, 126 dükkan, 750 kişilik cami, 24 derslikli ilköğretim okulu ve sağlık ocağı bölgede yer alacak”  diyerek bölge ile ilgili istatiki bilgileri verdi.

TOKİ Tüm Projelerimizde Yanımızda

Uşak’ın hayati ve mega projeleri için Ankara’ya sürekli gittiklerini ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “ Biz Ankara’ya her gittiğimizde TOKİ Başkanımız M. Ergün Turan kapılarını her zaman bizer açarak destek verdi. Onların desteği ile bugün güzel işler yapıyoruz. Kentsel Dönüşüm Projesi’ de bunlardan birisidir. Proje ile İsmetpaşa Caddesi etrafında yoğunlaşmış ilimiz rahat bir nefes alacak.  Kentsel dönüşüm ile örnek ticari alanlardan, sosyal alanlara kadar birçok farklı done olacak. Vatandaşlarımız günlük alışverişlerini burada yapacaklar ve sosyal hayat bölgede can bulacak” dedi.

İlgili İçerikler: UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ; DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ DİKİLİTAŞ MİLLET BAHÇESİ ŞEHRİN YENİ GÖZDESİ OLMAYA HAZIRLANIYOR ŞEHRİN NABZINI TUTAN MODAFEST BAŞLADI USMEK İle Saklı Yetenekler Ortaya Çıkıyor ŞEHRİN ÇOCUKLARI BASKETBOL MEŞALESİNİ YENİDEN YAKACAK ŞEHRİN İLK GEZİCİ TİYATRO ETKİNLİĞİ FİNALİNİ YAPTI Uşak'ta şehrin dört bir yanına el dezenfekte noktaları kuruluyor UŞAK BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ŞEHRİN BELİRLİ NOKTALARINDA ÖZEL YUVALAR YERLEŞTİRDİ ŞEHRİN GİZLİ KAHRAMANLARI DAHA TEMİZ UŞAK İÇİN 7/24 ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
kentsel dönüşüm toki başkanı turan