Turan, "Yeni Uşak'ın Kent Merkezi Doğuyor"

18-12-2015

Turan, “Yeni Uşak’ın Kent Merkezi Doğuyor”

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Kentsel Dönüşüm Projesi’ni yerinde incelerken, “Uşak emsalleri arasında en güzel çalışmalardan birisine sahip olacak” ifadesini kullandı.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan Kentsel Dönüşüm Projesi’nin son durumunu incelemek için Uşak’a geldi. Şantiye alanını ziyaret eden Turan’a Belediye Başkanı Nurullah Cahan da eşlik etti. Yapılan çalışmaları en ince ayrıntısına kadar incelendiği ziyarette projenin aksaklıkları da tespit edilerek müteahhit firmaya iletildi. Ziyarette 2016 yılında projenin biteceği de müjdelendi.

Emsallerinin en iyisi

Uşak’taki projeyi önemsiyoruz” diye konuşan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, bu nedenle çalışmaları şahsen takip ettiklerini iletti.

Projenin olumlu yönde seyir aldığına dikkat çeken Turan, “Uşak’a her fırsat bulduğumuzda geliyoruz.  Buradan yolumuzu bilerek geçiriyoruz. Çünkü şehir merkezlerinde yaptığımız kentsel dönüşüm projelerinden en önemlisini Uşak’ta gerçekleştiriyoruz. Kentteki proje Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir projedir. Bu nedenle sahadaki çalışmaları da Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’la her zaman takip ediyoruz. Şantiyelerimiz çalışmalarında son derece iyi, hızlı ve başarılı bir şekilde ilerlemektedir. 2016 yılı sonu gelmeden projemizi bitireceğiz. Çalışmalar bitince Uşak bu tür projeleri olan illerden birkaç kademe öne geçecek. Şantiye sonlandıkça projenin siluetinin de ortaya çıktığını görmekteyiz. Bu vesileyle Uşak’a her geldiğimizde memnuniyetimiz artmaktadır. Şahsımda 15 yıl belediyecilik tecrübesine sahiptir. Rahatlıkla ifade edebilirim ki 400 milyon TL’lik bu yatırım kentin ufkunu değiştirecek nitelikte ve kalitedir” şeklinde konuştu.

Metrekare metrekare inceleniyor

TOKi Başkanı M. Ergün Turan’ı kentte ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan ise, projenin Ankara tarafından takip edilmesini önemsediklerini belirtti. Cahan, “TOKİ Başkanımız her Ankara- İzmir seyahati sırasında Uşak’a geliyor. Her ziyaretindeyse şantiyemizi metrekare metrekare gezerek incelemelerde bulunuyoruz. Bugün hem daireleri, hem de ticari işyerlerini ziyaret ederek son durumlarını gördük. Aksaklıklarıysa tespit ederek ilgililere ilettik. Yeni bir şehir merkezini burada inşa ediyoruz. Yeni Uşak’ı hep birlikte inşa etmenin heyecanını yaşıyoruz. Burada DSİ ve Belediyemizce yapılan Dokuzsele Deresi Islah Projesi de devam ediyor. iki projeyi de seneye bitirerek 2016’da hep birlikte çay içeceğiz” dedi.

Son Düzenlemeler: 18 Aralk, 2015
İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI UŞAK MERKEZ İSLİCE MAHALLESİ ÇARŞI UŞAK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ Rabia Turan SÖZÜ VERİLEN TİCARET MERKEZİ UŞAKLILARLA BULUŞTU Turan Akat Turan Diker UŞAKLI SPORCULAR ALTYAPI KAMP MERKEZİ'NE KAVUŞUYOR Nasuh Turan
uşak uşak belediyesi nurullah cahan belediye M.ergün turan kentsel dönüşüm projesi yeni uşakın merkezi