Üç Aylık Cirit Maratonu Sonuçlandı

9-02-2018

Ata Sporu Cirit Uşak’ta Can Kazandı

Uşak Belediyesince üçüncüsü düzenlenen Geleneksel Atlı Cirit Turnuvası’nda kazanan belli oldu. Üç aylık yoğun bir mücadelenin ardından birincilik kupasını Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü kaldırdı.

Uşak Belediyesi Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan cirit sahası bu kez heyecanın dorukta olduğu final müsabakasına sahne oldu. Toplamda 24 takımın yer aldığı ve üç ay boyunca kesintisiz her hafta sonu seyircisiyle buluşan 3. Geleneksel Atlı Cirit Turnuvası’nda elemeli müsabakaların ardından bugün sona kalan iki ekip kıyasıya mücadele etti.

Bir Eylül ve Karaoğlan Atlı Cirit Spor Kulüplerinin karşılaştığı final müsabakasına Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Ünal ile Serdar Zengin, AK Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bayar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Heyecanlı geçen müsabakanın final maçını Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübü rakibi Karaoğlan Atlı Cirit Spor Kulübünü +6 / +4,5 mağlup ederek kazandı. Şampiyonluk kupasını Belediye Başkanı Nurullah Cahan’dan alan takım hedefin Türkiye Kupası olduğunu belirtti.

Final müsabakasının ardından ödül takdimi yapıldı. Birincilik kupasını alan Bir Eylül Atlı Cirit Spor Kulübüne kupasını Başkan Nurullah Cahan, ikinci olan Karaoğlan’a ise kupasını Uşak Üniversitesi Rektörü Ekrem Savaş verdi. Müsabakalarda en centilmen oyuncu Serkan Eser seçildi. Öte yandan Türkiye’nin ilk ve tek kadınlardan oluşan Uşaklı cirit takımına da madalya verildi.

“Uşak Ciritte Başkent Olacak"

Yaklaşık 5 bin vatandaşın yoğun ilgisi ve katılımıyla gerçekleştirilen turnuvaya işaret eden Başkan Nurullah Cahan, “Cirit sporunu yaşatmak ve bu coşkuyu hemşerilerimizle birlikte paylaşmak bizleri mutlu ediyor. Atalarımızın emanetine sahip çıkıyor, cirit kulüplerimize her anlamda destek oluyoruz. Ciridi seviyoruz, öz kültürümüzü yaşatmak bizler için önemli.” dedi.

Birincinin 2 puan gibi bir farkla belirlendiğini ifade eden Başkan Cahan, “Çok iyi bir müsabaka izledik. Şehrimizdeki kulüplerimiz her geçen gün kendilerine yeni bir şeyler katmaya devam ediyor. Biz kulüplerimizin yanındayız. İnşallah hedefimiz bu yıl Türkiye birinciliğini almak. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Çünkü bugün burada 7’den 77’ye her görüşte ve eğitimde insanımız vardı. Cirit Uşak’ta tam anlamıyla şahlanacak ve İnşallah cirit başkenti olduğumuzun mührünü vuracağız. Olumsuz hava koşullarına rağmen yağmur çamur dinlemeden tribünleri dolduran vatandaşlarımız bunun en büyük delili ve destekçisidir.” açıklamalarında bulundu.

Başkan Cahan, turnuvanın asıl kazananının kültürün bir parçası olan ata sporu cirit olduğunu kaydetti. Futboldan, basketbola, voleyboldan, karateye kadar her alanda Uşak’ın canlılık kazanması için çaba harcadıklarını dile getirdi. Başkan Nurullah Cahan, at üzerinde vatandaşları selamladı.

En centilmen oyuncu seçilen Karaoğlan Atlı Cirit Spor Kulübünün Kaptanı Serkan Eser ise, “Takım olarak ikinci olduk. Güzel bir turnuva oldu. Sahamızı yaptıran, çizmelerimizi ve formalarımızı bizlere sağlayan, ata sporunun en büyük destekçisi Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a da gösterdikleri hassasiyetler nedeniyle teşekkür ediyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.

Cirit oyuncusu Hasan Öztek ise bu sporun daha iyi bir noktaya gelmesini hedeflediklerini söyledi.

Turnuvada Uşak Belediyesi tarafından vatandaşlara tavuklu pilav, ayran ve çay ikramı yapıldı.

İlgili İçerikler: Merkez Üçkuyular Köyü'nden Ali Özer UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI Asiye Küçükkırmızı Ahmet Küçükkarahan Akile Güçlü Sultan Yücel Şaban Küçükbıyık Fatma Cirit UŞAK KARAAĞAÇ MAHALLESİ MAHALLE KONAĞINDA KULLANILMAK ÜZERE TATAMİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Ömer Küçükkarahan
uşak uşak belediyesi nurullah cahan cirit bir eylül şampiyona at kupa final