Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan Uşak'ta

2054
17-11-2017

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Uşak’a gelerek şehirdeki yatırımları inceledi. Arslan daha sonra AK Parti Uşak 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ne katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Uşak’a gelerek, İzmir-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi'ndeki Banaz-Eşme Hattı şantiyesinde projeye yönelik incelemelerde bulundu.

Ülkeyi yüksek hızlı tren hatlarıyla örmeyi istediklerini belirten Arslan, “Projenin Polatlı-Uşak bölümü 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak. Proje tamamlandığında Uşak-İzmir arası 1,5 saat, Uşak-Ankara arası 2 saat olacak. Güzergah boyunca alt yapı ve üst yapı çalışmaları aşama aşama sürüyor. Polatlı'dan Eşme'ye kadar üst yapı ihalesini 14 Kasım'da yapıyoruz. Bunun dışında şehir merkezinden geçen 47 kilometrelik mevcut tren yolu hattımızı şehir dışına taşıyacağız. Yani tren yolunu Uşak'ta çevreyolu haline getireceğiz. Bu hat yüksek hızlı tren hattına paralel olarak devam edecek.” dedi.

Daha sonra Uşak’a kazandırılacak yeni çevre yolunu ve şantiye alanını ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan projedeki son durum hakkında bilgi aldı. AK Parti Uşak İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Fatih Gündüz’ün babaannesinin cenaze namazına katıldı. Oradan 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit edilen Cumhurbaşkanlığı yakın koruma polisi Mehmet Çetin için düzenlenen mevlit programına katılan Arslan sonrasında AK Parti Uşak 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi’ne, Uşak Valiliği’ne ve ardından Uşak Belediyesi’ne ziyarette bulundu.

Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile sohbet eden Bakan Arslan, kongrede sunumu yapılan Uşak Belediyesine ait hizmetlerin anlatıldığı tanıtım filmini anımsatarak, “Az önce Merkez İlçemizin 6. Olağan Kongresi vardı. Orada da Sayın Başkanımızın yaptığı çalışmalar yaklaşık 5 buçuk dakikalık bir video olarak gösterildi ama eminim ki orada projeler sadece ana hatlarıyla gösterildi. Gerçekten memnuniyetle görüyoruz ki AK Parti’de vatandaşa dokunmak, vatandaşa hizmet etmek adına Belediyecilik çok çok önemli. O nedenle sizi tebrik ediyorum. Çok güzel çalışmalar yapılıyor.” açıklamalarında bulundu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BAKANDAN ONAY ALDI

Şehirdeki diğer tüm kurumlarla birliktelik içerisinde hareket edildiğini ve bunun hizmette büyük bir önem arz ettiğini ifade eden Bakan Arslan, Toplu Konut İdaresi ile birlikte yapılan Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’ne değindi. Arslan, “Gerçekten çok güzel olmuş. Yatay mimarinin kullanılması şehre nefes aldırır bir görüntü oluşturmuş. Yine bu çalışmanın vatandaşlar tarafından onay görmesi de oldukça önemli ve bu nedenle Uşaklıları da kendi projelerine sahip çıkmaları nedeniyle tebrik ediyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Bakanlığa bağlı kurumların belediye ile yaptığı iş birliğine de değinen Arslan, sonuçların memnuniyet uyandırdığını, vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yapıldığını aktardı. Türkiye’nin Avrupa ile Asya arasında ulaştırma koridoru olduğunu kaydeden Arslan, “Bu anlamda yaptığımız büyük projeler, 1915 Çanakkale Köprüsü ve Uşak’taki bölünmüş yollar dahil, uluslar arası ulaşımın bir parçası. Bu aynı zamanda buralara önemli yatırımların gelmesi, ticaretin hareketlenmesi için de önemli. Uşak’ın vizyonunu yüksek tutması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Nurullah Cahan ise, Uşak’ta önemli projelerin hayat bulduğunu, kentin her anlamda değer kazandığını ve Bakanlık bünyesindeki kurumlarla ortak ve önemli yatırımların gerçekleştirildiğini aktardı.

Son Düzenlemeler: 21 Kasm, 2017
İlgili İçerikler: Ahmet Baysal Eşme/Ahmetler Kasabasından, Fatma İnce Osman Arslan Ahmet Keskin Zeliha Yıldız Arslan Ahmet Küçükkarahan Arslan Gövem Ahmet Bilir Ahmet Başer Ahmet Gürsan
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ULAŞIM ulaştırma bakanı ahmet arslan