ULUSLARARASI TARHANA FESTİVALİ COŞKU DOLU BİR FİNAL YAPTI

22-07-2024

Festivalin Son Gününde Yarışmacılar Hünerlerini Konuşturdu

Uluslararası Uşak Tarhana Festivali muhteşem sahne performansları ve dünya rekorunu da kapsayan muhteşem etkinliklerin ardından üçüncü gününü de dolu dolu geçirdi. Yeşil Karaağaç Doğal Yaşam Merkezi’nde binlerce kişiyi ağırlayan festival alanında düzenlenen ‘’Yaratıcı Tarhana Ürünleri Yarışması’’ renkli görüntülere sahne oldu.

Tarhana kullanarak farklı lezzetleri sofraya taşıyan yarışmacılar, jüri üyelerinin çeşitli kriterlere göre verdikleri puanlarla sıralamaya girdi. Yarışma sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılara ödülleri takdim edilirken, yarışmaya katılanlar unutulmaz anılar biriktirmiş oldu.

GÖRSEL ŞÖLEN İZLEYİCİYLE BULUŞTU

Saatler 20.00’yi gösterdiğinde ilk olarak ‘’Öğretmenler Halk Oyunları Grubu’’ sahne alarak geleneksel kıyafetleri ile hazırladıkları dansları sergiledi. Hem protokol üyeleri hem de festival alanını dolduran binlerce kişi tarafından büyük bir beğeniyle izlenen dans gösterileri alandaki coşkuyu doruğa çıkardı. Muhteşem bir dans performansıyla ayakta alkışlanan ekip ardından sahneyi yerel sanatçılara bıraktı. Farklı tarzları ve eğlenceli performanslarıyla Blackout, Atıl Salıcı, Nuri Demirel ve Engin-Serap Büyükarslan sırasıyla sahneye çıkarak enerjileri ve etkileyici performanslarıyla izleyicileri kendilerine hayran bıraktı. Hemen ardından sahne alan Narkoz grubu ise adeta sahnenin tozunu attırarak vatandaşların coşkusuna coşku kattı.

ÜNLÜ İSİMLE KEYİFLİ KAPANIŞ

Festivalin son gününde kapanışı Türk Halk Müziği sanatçısı ünlü isim Sümer Ezgü yaptı.Gece boyunca en sevilen türkülerini seslendirerek unutulmaz bir konsere imza atan sanatçı; geniş repertuarı ve sahne performansıyla izleyenlerden tam not aldı.  Birbirinden güzel türkülere ve ezgilere eşlik eden Uşaklı vatandaşlar eğlenceli konser sayesinde keyifli bir gece yaşadı. Konserin ardından Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, günün anısına sahne alan ve festivali performanslarıyla renklendiren tüm sanatçılara plaket takdim ederek çiçek verdi.

İlgili İçerikler: UŞAK HALKI KURTULUŞ ÇOŞKUSUNU HEP BİRLİKTE YAŞAYACAK Sıtkı Coşkun BİR ELDEN BİN ELE KAMPANYASI BAŞLADI Yenişehir Köyünden İsmail Coşkun TARHANA DÜNYA REKORU KIRDI UŞAK TARHANASI ARTIK GUINNESS REKORLAR KİTABINDA Cumhuriyet Mahallesi Sakinlerinden, Mustafa Coşkun Sabire Tanrıöver ULUSLARARASI UŞAK TARHANA FESTİVALİ'NE GERİ SAYIM BAŞLADI Uşak Ulubey Merkez Camikebir Mahallesi Sakinleri'nden Hasan Apaydın
özkan yalım Uluslararası Uşak Tarhana Festivali uşak uşak belediyesi