UŞAK BELEDİYESİ 15 TEMMUZ DESTANINI NOTALARDA YAŞATTI

16-07-2020

Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yer alan Kent Orkestrası, 15 Temmuz için özel hazırladıkları çalışma ile o gece ortaya konulan fedakarlığı marşa dönüştürdü.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın direktifleriyle kurulan ve büyükşehir belediyeleri dışında ilk profesyonel ve kurumsal belediye orkestrası olan Uşak Belediyesi Kent Orkestrası, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü için özel bir çalışmaya imza attı. 251 vatan evladının şehit düştüğü,2 bin 196 vatan evladınınsa gazi olduğuo gecede verilen mücadele “15 Temmuz Marşı” ile notalara taşındı.

Uşak Belediyesi bünyesinde hazırlanan ve 15 Temmuz’un ruhunu yansıtan 4 dakika 58 saniyelik klip, sosyal medyada yayınlanmasının ardından kısa sürede büyük beğeni topladı.

TÜM AŞAMALAR BELEDİYE BÜNYESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Milli ve manevi değerleri hissettiren 15 Temmuz Marşı’nın söz yazımı, beste ve düzenleme aşamalarının tamamı Uşak Belediyesi bünyesinde gerçekleştirildi.

Sözleri Kent Orkestrası Sanatçısı Onur Şeker tarafından yazılan, beste ve müzik düzenlemesi Akademi Uşak Eğitim ve Sanat Platformu Direktörü Öğr. Gör. Onur Altıntuğ’a ait olan eseri, Fatih Nacak, Gamze Kucak ve Mert Doruk seslendirdi.

Enstrüman ve vokal kayıtlarını Orkestra sanatçılarından Hasan Danacı yaparken, miksi Atatürk Kültür Merkezi Tonmaisteri Mustafa Çeri tarafından, Masteringi ise Kent Orkestrası Solist Sanatçılarından Fatih Nacak tarafından yapıldı.

İşte büyük beğeni toplayan 15 Temmuz Marşı’nın sözleri:

On Beş Temmuz Akşamı (Temmuz’un On Beşinde)

Kan Damladı Ülkeme

Çöktü Kara Bulutlar (Kara Bulutlar Çöktü)

Ay Yıldızlı Gölgeme (Şanlı Bayrağım)

Umut Gitti Yas Oldu

Trombon-Trompet: Semih ÜNÜKÜR

Perküsyon: Cemal SAV

Bateri: Onur ŞEKER

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
Son Düzenlemeler: 16 Temmuz, 2020
İlgili İçerikler: UŞAK'TA EĞLENCENİN ADRESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ OLDU Uşak Merkez Cumhuriyet Mahallesi'nden Mehmet Gündüz UŞAK'IN KADINLARI TİYATRONUN ÜNLÜ İSMİ ÜMMİYE KOÇAK İLE BİR ARAYA GELDİ 11. EGE TİYATROLAR BİRLİĞİ BULUŞMASI UŞAKTA GERÇEKLEŞTİ UŞAK BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET MİNİK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI GENÇ KUŞAK FİNAL HAFTASINDA ÖĞRENCİLERİN YANINDA GENÇ KUŞAK BİR TURNUVAYA DAHA İMZA ATTI BAŞKAN ÇAKIN: UŞAK'A DEĞER KATMAK İÇİN KARARLILIKLA ÇALIŞACAĞIZ Uşak Merkez Aybey Mahallesi'nden Seyfettin Altın UŞAK'A DEĞER KATACAK PROJELER BİR BİR YÜKSELİYOR