Uşak Belediyesi 3'üncü Geleneksel Çocuk Festivali Başlıyor

20-04-2017

Üç gün sürecek olan Uşak Belediyesi ‘’Çocuk Festivali’’ için geri sayım başladı.

Festival, 21 Nisan Cuma günü saat 14:00’da, okul öncesi eğitim kurumları'nın, sanat toplulukları'nın, gösteri ekipleri'nin, animatörler’in de katılacağı, Belediye önünden başlayacak olan kortej yürüyüşü ile start alacak. Program daha sonra Saat 15:00’da Atapark'ta düzenlenecek olan çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Festivalin içeriği ile bilgi veren Başkan Nurullah Cahan; “Bugünün çocukları yarının teminatıdır. Mustafa Kemal Atatürk, ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü Ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etti. 23 Nisan bu yönüyle de dünya ölçeğinde millet olarak çocuklara ne kadar önem verdiğimizin kanıtıdır.

Cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur diye düşünüyorum.

Şuan Belediyemizin Sanat Akademisi bünyesinde çocuklardan oluşan bir Çocuk Sesler Koromuz var. Geçtiğimiz günlerde çalışmalarını ziyaret ettik, onların hevesini çalışma azmini görünce ne kadar doğru bir girişim yaptığımızı bir kez daha anladık. Bu koromuz da festival kapsamında sahne alacak.

Mutlu çocuk mutlu bir gelecek demektir. Biz de Belediye olarak onlara ne kadar önem verdiğimizi göstermek adına geniş kapsamlı bir festival hazırladık. Her şey, onlara bayramlarını bayram gibi yaşatmak için. Onlara yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır. İstedik ki,  bu bayramı daha güzel yaşasın, eğlensinler. 21-22-23 Nisan'da üç gün sürecek bir festival hazırladık. Programımız Belediye önünden 14:00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Çocuklarımızla elele yapacağımız yürüyüşün ardından saat 15:00’da Atapark'ta eğlenceli, öğretici 30 stand’ta çocuklara özel etkinlikler, şişme oyun parkları, animasyonlarımız olacak.

Çocuklarımızın dolu dolu zaman geçirebilmesi için elimizden geleni yaptık, onların tebessüm etmesi bizim için en güzel ödül olacak, kortej yürüyüşümüze ve festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Son olarak Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, sağlıklı huzurlu mutlu bir gelecek diliyorum’’ şekline konuştu.

Festivalin Akışı Şu Şekilde:

21 Nisan Cuma:

14:00 Belediye önünden kortej yürüyüşü

15:00 Atapark’ta Festival Açılışı

Açılış Konuşmaları

Sanat Akademisi Çocuk Sesler Korosu

(30 Stand’ta Gün Boyu Etkinlikler, Şişme Oyun Parkları, Animasyonlar)

22 Cumartesi - 23 Nisan Pazar

(Her Gün Saat 12:00 – Saat 17:00 Arası)

Diriliş Ertuğrul Gösterisi

Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu Gösterisi

Maskot ve Bando Takımı