Uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı

19-07-2019

Uşak’ta öğle saatlerinde bastıran sağanak son yılların en yoğun yağışları arasında yerini aldı. Tüm ekipleriyle sahada olan Uşak Belediyesi, su baskını yaşanan evlere yönelik çalışmalar başlatırken, yağışlar nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşlara barınacak yer sağladı.

Uşak’ta dün öğle saatlerinde başlayan ve bir anda bastıran sağanak yağış, kent genelinde kısa sürede etkisini gösterdi. Metrekare başına bazı bölgelerde 43 kilograma kadar yağış düştü.

Lokal olarak etkisi değişen sağanak yağışların başlamasıyla, Uşak Belediyesi’ne ait ekipler mağduriyet yaşanmaması adına sahadaki yerini aldı.

Yağışlar başlamadan önce sosyal medya hesaplarından, gök gürültülü sağanak yağışa, şiddetli rüzgara, ani sel ve su baskınlarına karşı vatandaşları uyaran Uşak Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden İtfaiye Müdürlüğü’ne kadar çok sayıda birimiyle hızlı bir şekilde faaliyetlerine başladı.

MAĞDUR VATANDAŞLARA UŞAK BELEDİYESİ KUCAK AÇTI

Lokal bazda kuvvetli statüye giren sağanak yağışlar nedeniyle evlerini su basan ailelerse Uşak Belediyesi tarafından misafir edilerek ortada bırakmadı.

Uşak Belediyesi İtfaiye ekiplerince, su baskınlarını yaşanan hanelerden su tahliyesi gerçekleştirildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün ücretsiz olarak temizlik hizmeti verdi. Bu süreçte ailelerin mağduriyet yaşamaması için Kayaağıl Termal Tesisleri’nin kapılarını açan Uşak Belediyesi, evlerini su basan vatandaşları misafir etti.

Mağduriyet yaşanmaması adına tüm ekiplerin yağış öncesi sahadaki yerini aldığını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Meteoroloji Müdürlüğü’nden gelen uyarıların ardından hazır bulunan belediye personellerimiz vakit kaybetmeden sahaya çıktı. Şehrimizde gerekli tedbirlerimizi aldık. Ancak, ani bastıran şiddetli yağışlardan etkilenen hemşehrilerimiz oldu. Kıymetli hemşehrilerimizin hanelerinden su tahliyelerini gerçekleştirdik ve temizlik çalışmalarımızı başlattık. Bu süreçte termal tesislerimizde ücretsiz olarak konaklamalarını sağladık. Belediye olarak, daima mağdur vatandaşlarımızın yanında olacağımızı ifade etmek istiyor, yağışlardan etkilenen tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum.” dedi.

Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü’nün yanı sıra, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü de konuyla ilgili çalışma başlattı.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak Belediyesi Afet Mağdurlarına Sahip Çıktı