Uşak Belediyesi Dolandırıcılara Karşı Uyardı

15-09-2017

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, Uşak Belediyesi’nin ve yöneticilerinin ismini kullanarak yapılan dolandırıcılığa karşı vatandaşları uyardı.

Gün geçtikçe farklı yöntemler kullanarak vatandaşların birikimlerini ellerinden almayı planlayan dolandırıcılar, savcı ve polis kılığında değil bu kez Uşak Belediyesi veya personeli olduğunu öne sürerek para talebinde bulunuyor. Alın teriyle kazanılan paralara göz diken dolandırıcılar, her dönem farklı gelişmeler üzerinden kendilerine yeni yöntemler, yeni konular belirliyor.

Daha önce şehit ailelerine ve Halep'e yardım gibi gündemdeki çeşitli konularda teşebbüslerde bulunan dolandırıcılar bu kez de okulların açılmasını fırsat bildi. İhtiyacı olan çocuklar için kıyafet ve kırtasiye alışverişi yapılacağını söyleyenlere, para talebinde bulunarak vatandaşları dolandırmak isteyenlere karşı uyarıda bulunan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Ünal, böyle bir durumun kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Belediyenin veya yöneticilerinin asla vatandaşları telefonla arayarak para istemeyeceğinin altını çizen Ünal, “Kurumumuzdan kimse şahısları ve şirketleri arayarak böyle bir talepte bulunmamaktadır. Ancak son günlerde ciddi anlamda bu konuda şikayetler alıyoruz. Dolandırıcıların oyununa karşı halkımızı uyarıyoruz. Mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla, bu gibi durumlarda polise ve belediyemize bilgi verilmesi önemlidir. Ne yazık ki hassasiyetlerimizi kötü emellerine alet ediyorlar.” dedi.

Belediyelerdeki işleyişin belli olduğunu, kanunların gerekli çerçeveleri çizdiğini kaydeden Ünal, “Kurumumuza ait yatırılacak fatura ve vergiler şahsen, internet bankacılığı ve ilgili bankalar aracılığıyla sağlanmaktadır. Bu yöntemler dışında bir yöntem kullanılmamaktadır.” açıklamasında bulundu.

Belediye tarafından tahsilat yapılacak ve yardım alınacak konularda yasalar ile sınırların çizildiğini dile getiren Ünal, bu tip konularda arayan kişilere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

Bu tip durumlarla karşılaşılması ihtimalinde, vatandaşların 155 Polis hattına ve 0276 221 4000 numaralı telefondan belediyeye anında ulaşmalarını istedi. Gerekli tedbirlerin alındığını ifade ederek halkı daha temkinli ve tedbirli olmaya çağırdı.

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ismail ünal dolandırıcılık tedbir