Uşak Belediyesi Gaziler ve Aileleri İçin Gezi Düzenledi

7-08-2017

Şehit ailelerini ve gazileri düzenlenen programlarla yalnız bırakmayan ve sosyal hayatlarına katkıda bulunan Uşak Belediyesi bu kez üç günlük bir gezi programıyla gazilerin yanında oldu.

Uşak Belediyesi ile Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen üç günlük gezi programının katılımcıları ilk rota olan Çanakkale’ye uğurlandı.

Çanakkale, İstanbul ve Edirne’yi kapsayan, şehitliklerin ve tarihi mekanların ziyaret edileceği gezi, Doğu ve Güneydoğu gazisi ve yakını 39 kişinin katılımıyla Uşak Bir Eylül Stadyumunun önünde yapılan uğurlamanın ardından başladı.

Gazi ailelerini uğurlayan Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, “Vatanımız, milletimiz ve devletimiz bugün dimdik ayaktaysa şehitlerimizin ve gazilerimizin sayesindedir. Biz onları hiç unutmadık, unutmamaya da gayret ediyoruz. Bu tür sosyal faaliyetlerde, birlikteliklerimizden bir tanesi. Onların yaşamlarında daha mutlu olmaları ve hayata daha iyi tutunabilmeleri için böyle sosyal gezileri her zaman yapmayı planlıyoruz” dedi.

“Onların Mutluğu Bizim Mutluluğumuz”

Geçtiğimiz günlerde şehit ailelerini gezi turu için yolcu ettiklerini hatırlatan Başkan Yardımcısı Uludağ, “Bu gece de gazilerimizi aileleriyle beraber uğurluyoruz. Tarihi yerlerimizin çokça olduğu ve ecdadımızın destanlar yazdığı topraklar olan Çanakkale, Edirne ve İstanbul gibi yerlerimizi her vatandaşımız bir kerede olsa gezip görebilmeli. Şehit ve Gazi yakınlarımıza bu tür imkanları belediye olarak sağlayabilmek bizim görevimizdir. Onları mutlu edebilmek bizim için çok değerlidir. Onların mutluluğu bizim mutluğumuz anlamına gelir. Onlardan hayır dualarını alabilmek ve hayattayken bizden razı olduklarını görebilmek istiyoruz. İnşallah sağ salim gider, gelirler ve güzel bir tur olur. Katılım gösteren tüm gazilerimize ve yakınlarına teşekkür ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi Başkanı Nezih Börekçi ise Uşak Belediyesi tarafından gazilerin unutulmadığını bu programla bir kez daha gördüklerine değinerek şöyle konuştu: “Uşak Belediyesi, bizi ailelerimizle birlikte 3 günlük Çanakkale, Edirne ve İstanbul’u kapsayan gezi turuna yolcu ediyor. Bu tür faaliyetler bizler için moral ve motivasyon kaynağı oluyor. Hayata karşı bakışımızı daha güçlü kılıyor. 39 kişiden oluşan gurubumuzla güzel bir tur olmasını temenni ediyoruz. Belediye Başkanımız ve Başkan Yardımcımız da böyle bir günde bizlerin yanında olarak desteklerini gösterdiler. Başkanlarımıza derneğimiz adına çok teşekkür ederiz.”

Gezi programına katılan bir gazi yakınıysa, ilk kez böyle bir gezi programının içerisinde olduklarını ve yapılan bu çalışmanın kendileri için oldukça kıymetli olduğunu dile getirdi.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan gazi gezi