Uşak Belediyesi Ödüle Layık Görüldü

7-12-2020

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Belediyeler Birliği ortaklığında gerçekleştirilen, birçok önemli çalışma ile Uşak Belediyesi’nin de katılım sağladığı Avrupa Hareketlilik Haftası’nda kazanan belediyeler belli oldu. Uşak Belediyesi, bir haftalık süreci kapsayan projede ortaya koyduğu çalışmalarla ödül almaya hak kazandı.

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya teşvik eden Avrupa Hareketlilik Haftası’na en aktif katılımı sağlayarak Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Ulusal Ödüllerini kazanan belediyeler açıklandı.

Avrupa Birliği Komisyonu’nun girişimi olarak her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kentlerde hareketliliği artırmak, güvenli yürüyüş ve bisiklet yolları oluşturarak erişilebilir şehirler oluşturmak ve belediyelerin kalıcı tedbirler almasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası faaliyetleri üç kategoride değerlendirildi.

Büyük şehir belediyeleri, nüfusu yüz bin üzeri belediyeler ve nüfusu yüz bin altı belediyeler şeklinde toplanan faaliyet raporları, alanında uzman isimler tarafından incelendi.

UŞAK BELEDİYESİ ÖRNEK OLDU

Çevre duyarlılığı konusunda birçok özel proje hayata geçiren Uşak Belediyesi Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerinde nüfusu yüz bin üzeri belediyeler kategorisinde yer aldı.

Uşak Belediyesi, Sıfır Emisyonlu Ulaşım Çalıştayı, otomobilsiz kent günü, bisiklet turları, doğa yürüyüşleri, bisiklet üzerinde akrobasi gösterisi gibi çok sayıda farkındalık etkinliğine imza attı.

Özellikle açık hava reklam alanları, sosyal medya ve benzeri mecralarla bilinçlenme hareketine önemli bir destek sağlayan Uşak Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası 2020 Ulusal Ödüllerini kazanan belediyeler arasında yerini aldı.

Uşak Belediyesi, 0 emisyonlu ulaşıma ve hareketli yaşama çağrıda bulunan çalışmalarıyla, dünya genelinde gerçekleştirilen Avrupa Hareketlilik Haftası’nda şehre önemli bir başarı kazandırdı ve örnek oldu.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi ödül mehmet çakın avrupa hareketlilik haftası