Uşak Belediyesi Ulusal Karate Turnuvasına Ev Sahipliği Yaptı

13-11-2017

Uşak Belediyesi Ulusal Karate Turnuvasına Ev Sahipliği Yaptı

Spor alanında önemli başarılara imza atan Uşak'ta "İller Arası Cumhuriyet Kupası Karate Turnuvası" düzenlendi.

Spor alanında çeşitli kategorilerde turnuvalar düzenleyerek özellikle gençlerin farklı dallarda heyecan yakalaması ve kendilerini geliştirmeleri için çalışmalar yürüten Uşak Belediyesi bu kez karate turnuvasına ev sahipliği yaptı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Saat 09.00'da başlayan turnuvaya 21 ilden yaklaşık 700 sporcu katılım sağladı. Sporcuların aileleri de bu heyecana ortak olarak evlatlarını yalnız bırakmadı.

9 farklı kategoride yarışan sporculardan dereceye girenlerde ödüllerini Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve protokol üyelerinden aldı.
Burada açıklamarda bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çok mutlu olduklarına değinirken böyle bir etkinliğin Uşak’ta düzenleniyor olmasının gurur verici olduğunu ifade etti.

“Bu Turnuva İle Cumhuriyet Bayramı Anlam Kazandı”

Başkan Cahan,” 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında ilimizde İller Arası Cumhuriyet Kupası Karate Turnuvası düzenliyoruz. 21 ilden gelen yaklaşık 700 sporcuyu şehrimizde ağırladık. Karate sporunun minik yıldızları burada müsabakalara çıkıyorlar. Cumhuriyet Bayramımızı böyle bir etkinlikle diğer illerimizin de katılımıyla hep birlikte kutlayalım istedik. Çocuklarımız buraya geldiler, Uşak’ımızı tanıdılar. Şehrimizi onlara gezdirdik. İlimizin değerlerini onlara anlattık. Turnuvamıza katılarak ülkemizin çeşitli illerinden buraya gelen sporcularımıza antrenörlerimize teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet Bayramımız anlam kazandı. Gençlerimiz hepsi birbirinden değerli pırıl pırıl çocuklarımız. İnşallah bu müsabakalarımız da ilerde milli takımımıza seçilecek sporcularımız için büyük bir fırsat olur” dedi.

“Uşak Sporun Başkenti Olmaya Aday Bir İl”

Uşak olarak sporun her alanında hep en üst seviyelrde olmayı hedeflediklerini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Sporun başkenti olmaya aday bir şehiriz” ifadelerine yer verdi. Cahan, ”Şu hususu özellikle belirmek istiyorum. Uşak sporun başkenti olmaya aday bir il. Basketbol Süper Lig’inde birbirinden güçlü 16 takım arasında bizim ilimizin takımı da var. Futbolda 3. Lig’de güzel işlere imza atıyoruz ve şuan lider durumdayız. Bunun yanında karatede hem Dünya’da hem Balkan Şampiyonasında madalyalarımız var. Diğer spor dallarında da çok ciddi anlamda bir yükseliş var ve üst sıralardayız. Ata sporumuz ciritte de hep en üst seviyelerdeyiz. Bizler istiyoruz ki Uşak sporun ve sporcunun başkenti olsun. Gelecekte de ülkemizi temsil noktasında başarılı sporcuları şehrimizden yetiştirelim. Uşak Belediyesi olarak böyle bir turnuvayı gayet başarılı bir şekilde düzenlediğimiz için de ayrıca çok mutluyuz. Geleceğimiz bu gençlerle çok güzel olacak” açıklamalarına yer verdi.

“Geleceğin Türkiye Şampiyonları Burada”

Uşak Karate İl Temsilcisi Dinçer Güngör’de, “Böyle bir turnuva ile hem şehrimizi diğer illere tanıtıyoruz hem de sporcularımızı gelecek şampiyonlara hazırlıyoruz“ dedi.

Güngör, “Şuan ilimizde 21 ilden gelen 700 sporcuyu misafir etmekteyiz. Karate İl Temsilciliği aracılığıyla Belediyemize başvurduk ve bizi yalnız bırakmadılar. Buradaki tüm atmosferi Belediyemiz sayesinde gerçekleştirdik. Bu turnuvamız vesilesi ile ilimize sporcu, antrenör, hakem ve aileleri olmak üzere 2 bin kişinin girişi oldu. O yüzden öncelikle Belediye Başkanımız Nurullah Cahan’a ve Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürümüz Mustafa Tunay’a çok teşekkür ediyorum. Turnuvadaki amacımızda önümüzdeki aylarda gerçekleşecek Minik Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına sporcularımızı hazırlamak. Bu şampiyonaya da ilimizden 110 sporcu ile katılacağız. Böylelikle hem kendi sporcularımız hemde çevre illerden gelen diğer sporcular kendilerine bu turnuvada deneme şansı buldu” açıklamasında bulundu.

Turnuvaya Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın yanı sıra, Uşak MHP İl Başkanı Muhterem Kuruçay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şahin Mercan, Uşak Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mustafa Tunay katıldı.

İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
uşak uşak belediyesi nurullah cahan ulusal karate turnuvası