Uşak Belediyesi Uyardı:

21-03-2020

Hava sıcaklığının Türkiye genelinde yükselmesi ile vatandaşlar kendilerini piknik ve mesire alanlarına attı. Koronavirüs tehdidini arttıran ve sosyal mesafeyi ortadan kaldıran bu duruma tedbir gecikmedi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan konuyla ilgili radikal bir karar alınarak piknik yapılması yasaklandı.

Vatandaşların sıcak havaları fırsat bilerek parklara ve mesire alanlarına koşmalarının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlık tedbirleri kapsamında yeni bir uygulama hayata geçirildi. Bu kapsamda artık Türkiye genelinde parklarda ve mesire alanlarında piknik yapılamayacağı bildirildi.

Bakanlıktan gelen açıklamanın ardından yerel yönetimler de harekete geçti. Uşak Belediyesi konuyla ilgili acil olarak toplantı gerçekleştirerek planlamalarını tamamladı.

Park ve mesire alanlarında, hiçbir vatandaşın ateşli veya ateşsiz olmak üzere piknik yapmasına izin verilmeyeceğini duyuran Uşak Belediyesi, yapılan tüm çalışmaların, alınan tüm tedbirlerin vatandaş için olduğunu vurguladı.

Yapılan açıklamada, kent genelinde bulunan mesire alanlarında ateşli veya ateşsiz piknik yapanlar hakkında cezai işlem uygulanacağına işaret edildi. Tedbirlerin önemini herkesin kavraması gerektiği kaydedilerek, “Bizler için öncelik insanımızdır. Bu kritik ve önemli süreçte halkımızın sağlığı ve güvenliği, onların salgından korunması her şeyin önünde gelmektedir. Mesire alanlarımızda gerekli önlemlerimizi alıyoruz. Belediyemize ait tüm mesire yerlerinde pikniğe asla izin verilmeyecektir. Alınan tedbirlerin halk sağlığı ve güvenliği için olduğu unutulmamalıdır. Halkımızın çağrılara kulak vereceğinden şüphemiz yoktur.” denildi.

Son Düzenlemeler: 23 Mart, 2020
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK
Uşak Belediyesi Uyardı: “Vatandaşlarımız yasağa uymalı aksine izin vermeyeceğiz”