Uşak Belediyesi'nden Bir Gençlik Projesi

1-03-2021

Bu projeyle gençler üretecek, Uşak Belediyesi gerçekleştirecek

Uşak Belediyesi, gençlerin dahil olacağı kapsamlı bir proje başlatıyor. “Genç Kuşak” ismiyle hayata geçirilecek olan proje, şehirde yaşayan 29 yaş ve altındaki bireyleri kapsayacak.

Kentteki genç nüfusa yönelik önemli çalışmalara imza atan Uşak Belediyesi bu hassasiyetini başlattığı Genç Kuşak Projesiyle taçlandırıyor. Gençleri kapsayan, birçok özel etkinliği ve çalışmayı barındıracak olan Genç Kuşak Projesi’nin hedefiyse, genç neslin sosyal hayata daha aktif katılımını, kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini, çeşitli konularda bilgi ve tecrübe kazanabilmelerini sağlamak.

Şehirdeki 29 yaş ve altındaki bireyleri kapsayan Genç Kuşak Projesi’nde, kültürel ve sanatsal etkinliklerden eğitici programlara, sosyal temalı projelerden yarışmalara kadar birçok alanda faaliyetler yürütülecek. Genç nüfusun şehirdeki değişim ve gelişimde baş aktörler arasında yer almasını sağlayacak Genç Kuşak Projesi aynı zamanda gençlerin üreteceği projelerin de hayata geçirilmesine olanak sağlayacak.

Başkan Çakın: “Hayalimiz, gençlerimizin daima önde olduğu bir şehir”

Genç Kuşak projesiyle, gençlerin kişisel gelişimine ve sosyalleşmesine destek sağlayacaklarını kaydeden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, gençlerin artık daha önde olduğu bir Uşak hayal ettiklerini paylaştı. Uşak’taki gençleri bir araya getirmeyi arzu ettiklerini söyleyen Başkan Çakın, “Belediyemizin önderliğinde, yerel kamu kurum ve kuruluşlarının iş birliğiyle, gençlerimizin sosyal hayatta daha etkin rol almasını istiyoruz. Başlattığımız projeyle,bir yandan ekiplerimiz tarafından sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler, çeşitli alanlarda kurslar ve yarışmalar yapılırken bir yandan da gençlerimizin üreteceği projeler gerçekleştirilecek.” dedi.

Genç Kuşak’ın faaliyet alanının sınırlı olmadığını vurgulayan Çakın, güzel ödüllerle pek çok alanda proje gerçekleştirmeyi planladıklarının altını çizdi. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Gençler arasında dostluk, kardeşlik gibi kavramları pekiştirmeyi, geleneksel değerlere sahip çıkmayı, dinamik bir topluluk oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

“Gençlerimize şehrimizin en önemli noktasında yer tahsis edilecek”

Projeye büyük bir önem verdiklerini aktaran Başkan Çakın, “Gençlerimizi pandemi kuralları çerçevesinde yapılacak etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Genç Kuşak sosyal medya hesaplarımızda etkinliklerimizi ve çalışmalarımızı paylaşacağız. Yine belirtmek isterim ki, genç neslimiz bizler için çok kıymetli. Bu anlamda, ilk etapta Belediyemiz Ana Hizmet Binası içerisinde yer tahsis ettiğimiz Genç Kuşak Projesi için önümüzdeki süreçte bir sürprizimiz olacak. Şehrimizin en merkezi noktalarından birinde, yine çok özel içeriklere sahip bir merkez oluşturuyoruz. İnanıyoruz ki gençlerimizle birlikte çok güzel işler başaracağız.” diye konuştu.

Çalışmalarını, @genckusak64 uzantısıyla Facebook, Twitter ve İnstagram’da bulunan hesapları aracılığıyla duyuracak olan Genç Kuşak, yayınlanan ilk tanıtım filmiyle startı verdi.

Henüz bu galerinin altına atanmış herhangi bir medya yoktur...
Son Düzenlemeler: 01 Mart, 2021
İlgili İçerikler: AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR KARAAĞAÇ GENÇLİK PARKI RESMİ OLARAK HİZMETE AÇILDI UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban
uşak uşak belediyesi Proje mehmet çakın Genç Kuşak