UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SINAVA HAZIRLANAN GENÇLERE ANLAMLI HEDİYE

25-05-2021

Uşak Belediyesi; kendi bünyesinde hayat bulan ve çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerle Uşak’ta faaliyet gösteren Genç Kuşak topluluğu ile birlikte bugüne kadar gerçekleştirdiği anlamlı etkinliklere bir yenisini daha ekledi. Uşak Belediyesi YKS ve LGS sınavlarına hazırlanan öğrenciler için PAKODEMY online sınava hazırlık platformunu ücretsiz olarak gençlerin hizmetine sundu. Türkiye’de il belediyeleri arasında ilk defa gerçekleşen uygulamayla, Uşak’ta sınavlara hazırlanmakta zorlanan ve soru kaynağına ihtiyaç duyan öğrenciler bu platforma ücretsiz olarak ulaşabilecek.

Uygulamanın Zengin İçeriği Göz Doldurdu

Gençlerin bilgisayar, tablet ve telefonlarından diledikleri ortamda tamamen ücretsiz olarak faydalanabileceği bu platformda; her branşta on farklı yayınevinden toplam 300 bin adet soru ve cevap videosunun bulunduğu testler yer alıyor. Tamamen yapay zekayla çalışan sistem öğrencilerin soru çözümlerine ve yanlışlarına göre ağırlık vermesi gereken konuları tespit ederek onları yönlendirebiliyor. Psikolojik danışmanlık videoları ve deneme sınavlarının da yer aldığı platformda ayrıca, puan hesaplama sistemi, motivasyon artırıcı video ve yazılar, mobile uygun konu kartları ve çalışma planı önerileri bulunuyor. Bununla birlikte uygulamada konu bazlı seviye takibi yapılabiliyor, günlük hedef takibi yapılarak karma sorular çözülebiliyor.

Başkan Çakın Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Platformun tanıtımı için bugün yapılan organizasyonda gençlerle bir araya gelen Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın; şehrimizde yaşayan gençlerin ileride başarılı ve donanımlı bireyler olarak yetişmesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Gençlerimizin yetenekleri doğrultusunda yetişmelerinin önemine değinen Çakın, sahip olacakları başarılı bir akademik kariyerin hayal ettikleri mevkilere ulaşmalarını sağlayacağını ifade etti. Çakın; bu hizmeti ücretsiz olarak gençlerimize sunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

Öğrencilerden Başkan Çakın’a Teşekkür

Başkan Çakın’ın konuşmasının ardından kartlarını alan öğrenciler memnuniyetlerini dile getirdi. Soru kaynaklarına ulaşmakta güçlük çektiklerini ve bu tip uygulamaların kendileri için çok anlamlı olduğunu belirten öğrenciler; Başkan Çakın’ın kendilerini düşünmesinden dolayı çok mutlu olduklarını; bu hizmet sayesinde pandemi sürecinde yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun aşacaklarını kaydetti.

Dağıtımına bugün başlanan uygulamaya erişmek isteyen öğrenciler okul müdürlerine taleplerini ileterek Uşak Belediyesi’nin sunacağı ücretsiz online sınava hazırlık uygulaması hizmetinden faydalanabilecek. Uşak Belediyesi önümüzdeki eğitim – öğretim döneminde de sınava hazırlanan öğrencilere bu uygulamanın dağıtımını gerçekleştirmeyi planlıyor.

Son Düzenlemeler: 26 Mayýs, 2021
İlgili İçerikler: UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE UŞAK MİLLET BAHÇESİ 2. ETABI ŞEHRİN KALBİNDE İMZA OLACAK Uşak Merkez Eşme İlçesi'nden ​Halil Çoban Uşak Ulubey Çamdere Köyü'nden İbrahim Erdoğan GENÇ KUŞAK AKADEMİ'DEN ÖĞRENCİLERE MÜJDE ÇARŞI UŞAK PROJESİ'NDE DUYURU
uşak uşak belediyesi mehmet çakın Genç Kuşak pakodemy