UŞAK BELEDİYESİ'NDEN SU TASARRUFU İÇİN ANLAMLI PROJE

18-01-2021

“Su hayattır, akıp gitmesin” sloganıyla yola çıkan Uşak Belediyesi, israfı önlemek ve farkındalık oluşturmak adına önemli bir projeye imza atıyor.

Yaptığı çok sayıda çalışmayla israfın karşısında bir duruş sergileyen Uşak Belediyesi, bu kez çocukları su tasarrufuna özendirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak adına kollarını sıvadı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen “Haydi Çocuklar Konu Su” projesiyle; çocuklarda çevre bilincinin gelişmesi ve küresel ısınma ile dünya çapında baş gösteren çeşitli sorunlarla mücadele için bilinçlenme hedefleniyor.

Projeye katılım içinse tek gereken, su tasarrufuna ilişkin çocuklar tarafından 15 saniyeyi geçmeyecek şekilde çekilecek bir video.

Videolar 30 Ocak’a Kadar Gönderilebilecek

Projeye katılım sağlayacak çocukların, çekecekleri videoyu en geç 30 Ocak 2021 tarihine kadar Uşak Belediyesi’ne ait “https://kultur.usak.bel.tr/sayfa/haydi-cocuklar-konusu” adresine ulaştırması gerekiyor. Projeye katılan tüm çocuklara teşekkür belgesi, boyama kitabı ve evlerine musluk su tasarruf aparatı hediye edilecek.

Basit Önlemler Bile Büyük Değişimler Getirir

Konuya ilişkin Uşak Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Küresel ısınma ve buna bağlı olarak gerçekleşen iklim değişiklikleri, mevsimsel yağış miktarlarında hissedilir oranda azalma meydana getiriyor. Dünya çapında yaşanan bu sıkıntı, geleceğimizin en büyük sorunları arasında yer alıyor. Yağışlardaki azlık ve suyun yanlış kullanımı dünya üzerindeki su kaynaklarının giderek azalmasına sebep oluyor. Ellerimizi yıkarken, dişlerimizi fırçalarken ya da tıraş olurken musluğu kapatmamız dahi, bu kaynakların korunmasına ve tasarruf ederek harcanan su miktarının azalmasına yardımcı oluyor.” denildi.

Anne Babalar Çocuklarını Bu Konuda Bilinçlendirmeli

Alınacak her tedbirin önemine işaret edilen açıklama şöyle devam etti:

“Bizler için küçük görünen bu basit önlemler, dünyamızda ve doğamızda ciddi oranda bir su tasarrufu sağlanması anlamına geliyor. Yetişkinler olarak gelecek nesiller için su kaynaklarımızı korumak ve onlara yaşanabilir bir dünya bırakma fikrini çocuklarımıza aşılamak; onları bu bilinçle yetiştirme görevi de bizlere düşüyor.”

Son Düzenlemeler: 18 Ocak, 2021
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK DİORAMA 1922 UŞAK BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR UŞAK BELEDİYESİ GENÇLİK PARKI AÇILIYOR KURDELE KESİLDİ GENÇ KUŞAK AKADEMİ AÇILDI UŞAK'IN YENİ GÖZDESİ OLACAK TESİS GÖRKEMLİ KALABALIKLA AÇILDI BAŞKAN ÇAKIN'DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE UŞAK BELEDİYESİNDEN ÜÇ GÜNDE ÜÇ FARKLI PROJE AÇILIŞI
uşak uşak belediyesi çocuklar hediye yarışma mehmet çakın su tasarrufu