​Uşak Halıları İçin Yeniden Kurs Açıldı

8-04-2016

Uşak Halıları İçin Yeniden Kurs Açıldı

Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz Uşak halılarını yaşatmak adına istihdam garantili kurs açtıklarını belirtirken, “Halılarımızın gelecek nesil tarafından sevilmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Uşak Belediyesi Uşak halılarının en iyi yerlere gelmesi adına projelerini sürdürüyor. Halıların daha çok kişi tarafından bilinmesi, geçmiş ve gelecek arasında bir bağ oluşturulması adına kurslar açarak çalışmalar yapan Belediye bir kurs daha açtı. Türkiye Çalışma ve İş Kurumu İl Temsilciliği, Halk Eğitim Merkezi, ve Uşak Belediyesi ortaklığında gerçekleşecek kurslar içi müracaatlar başladı. 25 kişilik kontenjanı bulunan kursa katılmak isteyenler 15 Nisan 2016 Cuma günü saat 09:00 ve 12:00 arasında İŞ KUR il binasında mülakata alınacaklar. Kurs 20 Nisan Çarşamba günü Dokur Evi’nde başlayacak. 81 gün sürecek kurslara katılanlara ise günlük 20 TL harcırah verilecek.

İmkanlarımızı kullanıyoruz

Amaçlarının halının en iyi noktalara getirmek olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, “Bunun için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz” ifadesini kullandı. Bu konuda projeler yaptıklarına değinen Korkmaz, “İlimizde halılarımızın en güzel yerlerde olması ve tarihindeki gibi değerli bir konuma gelmesi için çaba veriyoruz. Bu nedenle tanıtım çalışmalarının yanında yeni neslin halımızı tanımasını ve öğrenmesini istiyoruz. Açtığımız kurslarla bu hedefimize ulaşmak niyetindeyiz. inanıyoruz ki açtığımız kurslarla bunu sağlayacağız” şeklinde konuştu.

İlgi bizi mutlu ediyor

Uşak halılarına olan ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirten Korkmaz, “Halılarımızla ilgili yaptığımız çalışmaların meyvelerin almanın heyecanını yaşıyoruz. Yaptığımız tanıtım ve kurslar halıların eski günlerindeki gibi revaçta olmasına neden oldu. Bu durum satışlarla da ortaya çıktı. ilerleyen zamanlarda daha aktif ve başarılı bir çalışma yapacağız” ifadesini kullandı.

İlgili İçerikler: MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU Uşak Merkez Kurşunluk Mahallesi'nden Esma Aydoğan HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR Mehmet Kurşunlu MODAFEST İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Şevki Kurşun UŞAK İÇİN VERİLEN SÖZLER TUTULUYOR KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜNDE TURİSTLER İÇİN UŞAK GEZİ REHBERİ TÜRKÇE ALMANCA İNGİLİZCE REHBER BASTIRILMASI AL
uşak belediyesi erol korkmaz uşak halısı kurslar istihdam gelecek ve geçmiş köprüsü