UŞAK'IN GURURU MİNİK YÜKSEL'E BAKAN VARANK'TAN JEST

25-03-2022

Hazırladığı Robotik kodlama projesiyle dünya şampiyonu olan Yüksel Avcı, Bakan Varank’tan hediyesini aldı.

Bazı temaslarda bulunmak üzere Uşak’a gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uluslararası Çocuk Kodlama Yarışmasında dünya şampiyonu olan Yüksel Avcı ve Bilişim Öğretmeni Bayram Yiğit ile bir araya geldi. Gösterdiği büyük başarıdan dolayı 4. Sınıfa giden minik Yüksel’i tebrik ederek hediyesini veren Bakan Varank, genç ve yetenekli öğrencilerimizin ülkemizin en kıymetli değerleri olduğunu belirtti.

“Hem Uşak için Hem Ülkemiz İçin Büyük Gurur”

Dün gerçekleştirdiği çeşitli temasların ardından Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ı makamında ziyaret eden Bakan Varank, burada genç yetenek Yüksel Avcı ve ailesiyle bir araya geldi. “İlimize hoşgeldiniz” diyerek kendisine çiçek takdim eden minik Yüksel’in başarıları hakkında öğretmeninden bilgi alan Varank; minik öğrenciyle gurur duyduğunu belirterek bu tür yarışmalarda başarı elde eden öğrencileri daima desteklediklerini ifade etti.

Bakan Varank’ın Yüksel Avcı’ya ödül olarak kendisinden ne istediğini sorduğu ve minik öğrencinin verdiği mütevazı cevaplarla renkli anların yaşandığı görüşmede; Başkan Çakın da ilimiz için büyük bir gurur kaynağı olan bu başarıyı takdir ettiklerini ifade etti.

Minik Yüksel’e TEKNOFEST Sözü

Minik Yüksel’in en büyük hayalinin TEKNOFEST’e gitmek olduğunu öğrenen Bakan Varank, başvuru süreci ile ilgili gerekli bilgileri aldıktan sonra Yüksel’i Samsun’da yapılacak olan programda ağırlamak için söz verdi.
Yüksel Avcı AsociatiaSasoryCode adlı kuruluş tarafından Şubat ayında düzenlenen yarışmada dünya şampiyonu olmuş; Scratch 3 programı kullanarak küresel ısınmaya çözüm bulan bir tema ile araba yarışı tasarlamıştı. 47 ülkeden 864 öğrencinin katıldığı bir platformda başarı gösteren Avcı; daha önce Hupcup 2021 Scratch Turnuvasında Türkiye 4.sü ve Scratch Cup 2022 Türkiye Şampiyonu olmuştu.

Son Düzenlemeler: 25 Mart, 2022
İlgili İçerikler: BAKAN BAYRAKTAR UŞAK'TA MÜJDELER VERDİ TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'TAN UŞAK'A ZİYARET 3. YILA ÖZEL BÜYÜK JEST UŞAK'IN VİZYON PROJESİNDE SÜREÇ BAŞLADI BAKAN MEHMET ÖZHASEKİ UŞAK'A GELİYOR Efrahim Bakan UŞAK BELEDİYESİ SIFIR ATIK MARKET MİNİK ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLADI 123 BİN METREKARELİK DEV PROJE ÇOCUK KENT'İN TEMELİ BAKAN KASAPOĞLU İLE ATILDI TÜM UŞAK'IN SAHİP ÇIKTIĞI O PROJEDE İLK KAZMA VURULDU
uşak uşak belediyesi şampiyon Bakan ödül mehmet çakın varank