Uşaklı Gazilere Gaziler Günü Hediyesi

21-09-2020

Gaziler Günü Yeni Dernek Binası Açılışıyla Kutlandı

Uşak Belediyesi tarafından Türkiye Harp Malülü - Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Uşak Şubesi için inşa edilen dernek binası düzenlenen törenle açıldı.Vatan müdafaası için mücadele veren ve görevlerinden gazilik unvanıyla dönen Uşaklı Gaziler, Uşak Belediyesi'nin çalışmasıyla inşa edilen yeni dernek binasına kavuştu. Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan 6 bin metrekarenin üzerindeki Mevlana Parkı’nda yükselen ve içerisindeki dinlenme alanı, mutfak ve makam odası gibi ögelerle örnek teşkil eden dernek binası düzenlenen törenle açıldı.

Törende, Kurtuluş Savaşı dönemine ait kılıç, tabanca, mermi kovanı, asker künyesi ve köstekli saat gibi çeşitli öğelerin bulunduğu bir sergi ile o döneme ait görsellerin yer aldığı fotoğraf sergisi misafirlerle buluşturuldu.

Program, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Uşak Belediyesi tarafından hazırlanan Gaziler Günü Filmi’nin izletilmesiyle başladı.

Düzenlenen açılış törenine Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, İl Genel Meclisi Başkanı Nuri Demir, AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul ve Uşak Belediyesi Meclis Üyeleri katıldı.

BU MİLLET TOP YEKUN BİR GAZİ MİLLETTİR

Törende gazilere hitap eden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Şunun altını çizmek istiyorum ki, bu millet top yekûn bir gazi millettir. Bu millet, bin yıldır tarihini şanlı zaferlerle, tüm varlığıyla destanlaştırmış; nice şehit ve gazilerimizle al bayrağımızı daima semalarımızda dalgalandırmıştır. Mehmet Akif’in de ifade ettiği gibi, ‘Vatan için ölmekse kaderim, böyle kaderin ellerinden öperim’ diyen Türk Milleti, vatan söz konusu olduğunda asla geri durmamıştır. Bu aziz ve asil millet, tarih boyunca bir yandan tüm maşalarıyla varlığımıza kast eden dünya devletlerine, diğer yandansa içimizdeki hainlere karşı güçlü bir mücadele vermiş, adeta millet olmayı tüm cihana öğretmiştir.” dedi.

MİLLETİMİZ, ARTIK KENDİ KARARLARIYLA GELECEĞİNİ TAYİN ETMEKTEDİR

Türkiye’nin kısık sesli ve söz dinleyen eski halinden eser kalmadığını vurgulayan Başkan Çakın, “Bu güzel toprağın insanları birilerinin talimatıyla değil, kendi kararlarıyla geleceğini tayin etmektedir. Güçlü kararlar alan, mazlumun umudu, masada ve sahada korku uyandıran bir devlettir Türkiye’miz.” ifadelerine yer verdi. Akdeniz’den Karadeniz’e, Suriye’den Azerbaycan’a kadar Türk askerinin gereken her yerde olduğunu ifade eden Başkan Mehmet Çakın, bağımsızlığa ve yarınlara risk olacak tüm unsurların bir bir ortadan kaldırıldığını kaydetti.

GAZİLERİMİZİN DAİMA YANINDAYIZ

Kararlı duruşun her noktada süreceğini vurgulayan Başkan Çakın, yeni dernek binasının açılışının 19 Eylül Gaziler Günü’ne denk gelmesi nedeniyle duyduğu memnuniyeti paylaşarak şöyle konuştu"

“Konumuyla ulaşımı kolay, çevre düzenlemesiyle oldukça ferah ve içerdiği unsurlarıyla ihtiyaçları karşılayacak yeni dernek binasının hayırlı olmasını diliyorum. Uşak Belediyesi olarak daima sizlerle omuz omuza olacağımızı, üzerimize düşen her ne ise onu koşulsuz yerine getireceğimizi paylaşmak istiyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz.”

BEDEL ÖDEYENLERİ UNUTMAMAK GEREKİYOR

Programda konuşan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş ise, “Eğer toprak, uğrunda ölen varsa vatandır diyor şair. Gerçekten de bu coğrafyayı vatan edinebilmek için çok canımızı vermişiz. Ve gerekirse hepimiz bu uğurda can vermeye hazırız. 780 bin kilometrekarede bizim Al Yıldızlı bayrağımız hür bir şekilde dalgalanıyor ve özgürce yaşayabiliyorsak, bunların bedelini ödeyenler olduğunu unutmamak gerekiyor.” diye konuştu.

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay da, gazilere yönelik yapılacak hiçbir şeyin onların fedakarlığı karşısında önemli olmayacağına işaret ederek kazandırılan yeni dernek binasının hayırlı olmasını diledi. “Bizler, Kıbrıs’ta, Çanakkale’de, Güneydoğu’da, dünyanın dört bir yanında; vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve mukaddesatımız uğruna ortaya koyduğunuz fedakarlık nedeniyle şükranlarımızı arz ediyor ve şehitlerimizi ayrıca rahmetle anıyoruz.” ifadelerini paylaştı.

Konuşmaların ardından gazilere özel hazırlanan hediyeler takdim edilerek dernek binasında incelemeler yapıldı.

İlgili İçerikler: 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ Ali Cemal Uşaklıgil KURTULUŞ GÜNÜNDE MİLLİ DUYGULAR DORUĞA ULAŞTI YAZ TATİLİNİN EN KEYİFLİ HEDİYESİ; GENÇ KUŞAK YAZ OKULU BAŞKAN ÇAKIN'DAN GENÇ KUŞAK'A BAYRAM HEDİYESİ UŞAK BELEDİYESİ SPOR İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN STATLARINDA KULLANILMAK ÜZERE SKORBORD ALIMI DOĞRUDAN TEMİN UŞAK BELEDİYESİ DÜNYA SU GÜNÜ'NÜ FARKINDALIK İÇİN ETKİNLİKLERLE GEÇİRDİ UŞAKTA GÜN BİRLİK GÜNÜ BAŞKAN ÇAKIN'DAN BABALAR GÜNÜ MESAJI Moda Fest Üçüncü Gününde de Yoğun İlgi Gördü
uşak uşak belediyesi açılış mehmet çakın gaziler günü dernek binası