Uşak'lı Vatandaşlar Fetih İçin Buluştu

9-05-2017

Uşak’ta İstanbul’un fethinin yıldönümü için yapılan fetih buluşmaları kapsamında, Uğur Işılak bir halk konseri verdi ve Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, tarihsel süreci anlattı.

Uşak Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ortaklaşa düzenlediği Fetih buluşması, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda, soğuk havaya rağmen çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ve KYK Uşak İl Müdürü Tahir Emre Can’ın da yer aldığı Fetih buluşmalarında, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, 1453’te Fatih Sultan Mehmet’in önderliğinde fethedilen İstanbul’un bin bir emek ve zahmetle alındığını söyledi. Uğur Işılık da bir konser vererek, birinden farklı ve güzel şarkı ve türküler seslendirdi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İstanbul’un fethinin Türk ve İslam tarihi açısından bir dönüm noktası olduğunu kaydetti. İstanbul’un fethi için Hz. Muhammed (SAV)’nin bir hadisinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Nurullah Cahan, “Peygamber Efendimiz, ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur’ diye buyurmuştur. İstanbul’un fethi sadece Osmanlı İmparatorluğu için değil, tüm İslam dünyası için büyük bir önem taşımaktadır. Tarih boyunca çok farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul’u fetheden bir ecdadımız olduğu için gurur duyuyoruz. Bu vesileyle, dinimiz, vatanımız ve bayrağımız için canını ortaya koyan tüm şehitlerimizi, saygı, minnet ve rahmetle bir kez daha anıyorum” dedi.

Başkan Cahan ayrıca belediye hizmetleriyle ilgili olarak da kısa bir değerlendirme yaptı. Cahan, fetih etkinlikleri kapsamında konser veren Uğur Işılak’a uşak kilimi hediye ederken, Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu’na ve Uğur Işılak’a ise KYK Uşak İl Müdürü Tahir Emre Can çiçek takdiminde bulundu.

Son Düzenlemeler: 09 Mays, 2017
İlgili İçerikler: TEKNOLOJİ BAKANI VE İLK TÜRK ASTRONOT UŞAK'TA GENÇLERLE BULUŞTU MEZARLIKLAR MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN RULO PAMUK VE HASTA ALTI BEZİ ALIMI DOĞRUDAN TEMİN SONUCU KIZ MESLEK LİSESİ'NİN EMEKTAR ÖĞRETMENLERİ YILLAR SONRA AYNI BİNADA BULUŞTU AĞAÇLAR BU KEZ ŞEHİT ÖĞRETMENLER ANISINA TOPRAKLA BULUŞTU UŞAKLI KADINLAR UKAMER ATÖLYELERİNDE BULUŞTU UŞAK BELEDİYESİ, 11 BİN FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURUYOR HİZMET TAM NOT ALDI; YENİ TESİSLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI UŞAKLI YÜZLERCE GENÇ FİLİSTİN İÇİN KENETLENDİ ŞEKEREVLERİ PAZARYERİ UŞAK HALKIYLA BULUŞMAK İÇİN GÜN SAYIYOR SÖZÜ VERİLEN TİCARET MERKEZİ UŞAKLILARLA BULUŞTU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan konser uğur ışılak fetih buluşması