Uşak'ta 15 Temmuz Destanı Binlerle Anıldı

24-07-2018

15 Temmuz hain darbe girişimi, yıldönümünde Uşak’ta binlerle anıldı. Programa Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Şehit Mehmet Çetin’i konu alan Feda isimli oyunu damga vurdu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Uşak Belediyesi önünde toplanan binlerce vatandaş atlı cirit kulüpleri ve mehter takımı eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanına yürüdü. Türk bayrakları eşliğinde, anma etkinliğinin düzenleneceği alana giden Uşaklılar çeşitli etkinliklerle o geceyi yeniden yaşadı.

Kahramanların anıldığı ve kahramanlıkların anlatıldığı anma programına Uşak Valisi Salim Demir, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak protokolü, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaş katıldı.

Programda alanda bulunanlara seslenen Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, tam iki yıl önce yaşanan hain kalkışmada yine meydanların her görüşten insanla dolduğunu ifade ederek aynı tablonun bugün de ortaya çıktığını vurguladı. Bu güne kadar devlet, millet ve bayrak uğruna toprağa düşen şehitleri yad eden, gazilere şükranlarını sunan Başkan Cahan, “İki yıldır hain FETÖ ile mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımız öncülüğünde bu mücadele kararlı bir şekilde sürdürülüyor. Bu alanda tam 29 gece boyunca demokrasi nöbeti tuttuk ve yine bu devlet için terör örgütleriyle mücadeleye devam ediyoruz.” dedi.

BAŞKAN CAHAN: SÖZ KONUSU VATAN VE BAYRAKSA BİNLERCE CANIMIZ FEDADIR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Marmaris’te kaldığı otelde düzenlenmek istenen suikast girişiminde şehit düşen Uşaklı Cumhurbaşkanlığı Koruma Polisi Mehmet Çetin’i hatırlatan Başkan Cahan, “Rabbim canını siper eden şehidimiz Mehmet Çetin’in ve tüm şehitlerimizin İnşAllah şefaatine nail eylesin. Şehidimiz Mehmet Çetin’in babası, baş tacımız Hüseyin Çetin amcamız burada. Kardeşleri burada. Şunu ifade etmek istiyorum ki, iki gün önce bir programa çıktığımızda Hüseyin amcamızın şu sözleri beni çok duygulandırdı. ‘Vatan sağ olsun. Sayın Cumhurbaşkanımız için evladım gözünü kırpmadan canını feda etti. Biz gururluyuz. Ve şimdi ahrette hainler düşünsün.’ dedi. Eğer söz konusu vatansa, söz konusu bayraksa bugüne kadar olduğu gibi binlerce canımız feda.” açıklamalarında bulundu.

“ŞEHİTLERİMİZ TARİHE NAKŞOLDU”

Çanakkale’de yüz yıl önce verilen mücadeleye atıfta bulunarak sözlerini sürdüren Cahan, şöyle konuştu:  “2 yıl önceki 15 Temmuz gecesinde şahadet şerbetini içen şehitlerimiz ve o günkü gazilerimiz de tarihimize altın harflerle nakşoldular. Kıyamete kadar da bu 15 Temmuz destanı bitmeyecek. 7’den 77’ye herkesin canını siper ettiği ve vatan aşkıyla yanıp tutuştuğu bir geceydi. Vatana saldırı söz konusuydu ve o gece kahraman halkımız gözünü kırpmadan tankın önüne yatarak vücudunu siper etti. Ölüme karşı asla bir tereddüt olmadan meydanlara geldik. Ve en önemlisi darbeye karşı darbe yapıldı, demokrasimiz kazandı, devletimiz kazandı, milletimiz kazandı. Hiçbir siyasi parti gözetmeksizin o gece herkes meydandaydı ve görüyorum ki bu gece de şanlı milletimiz yine burada. İnşaAllah al bayrağımız kıyamete kadar gökyüzünde dalgalanacak, devletimiz payidar olacak. “

PROGRAMA “FEDA” DAMGASI

Vatandaşların sahne performansıyla 15 Temmuz ruhunun yeniden can bulduğu programa Uşak Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oynadığı Feda isimli oyun damga vurdu. Uşaklı şehit Cumhurbaşkanlığı yakın koruma polisi Mehmet Çetin’in yaşam öyküsünü çocukluk yıllarından bu yana işleyen ve 16 kişinin canlandırdığı oyun alanda bulunanları duygulandırdı. Kahramanca, kurşunlara gövdesini siper eden Şehit Mehmet Çetin’in babası Hüseyin Çetin ve alanda bulunan vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı.

Son Düzenlemeler: 24 Temmuz, 2018
İlgili İçerikler: UŞAK'TA İKİ PROJENİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI UŞAK'TAKİ YAĞIŞLAR MECLİS GÜNDEMİNDE KONUŞULDU BAŞKAN ÇAKIN'DAN 15 TEMMUZ MESAJI ÇARŞI UŞAK'TA ÇALIŞMALAR HIZ KAZANIYOR UŞAK'TAN BESNİ'YE GÖNÜL BULUŞMASI UŞAK'TA CİRİTLER DEPREMZEDELER İÇİN ATILDI UŞAK'TA DEZAVANTAJLI ÇOCUKLAR SPOR İÇİN BİR ARAYA GELDİ Uşak'ta Oğuzhan Koç Rüzgarı Esti Gelin Helvası Gülümsetti UŞAK'TA KURTULUŞUN 100. YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE TAÇLANDI UŞAK'TA KURTULUŞ COŞKUSU
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 15 temmuz yıldönümü destan