Uşak'ta 3 günlük çocuk festivali coşkulu bir şekilde başladı

2064
26-04-2018

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Uşak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Festivali düzenlenen kortej ile başladı.

Dünyada çocuklara atfedilen tek bayram olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. Yıl dönümü nedeniyle Uşak renkli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Uşak Belediyesi tarafından hayata geçirilen 2. Geleneksel Çocuk Festivali düzenlenen kortejle başladı.

Akrobatların, jonklörlerin, çeşitli klasik otomobillerin yer aldığı yürüyüşün gözdesiyse farklı kılıklardaki çocuklar oldu. Uşak’ın en renkli korteji İsmetpaşa Caddesi üzerinden 15 Temmuz Şehitler Meydanı'na kadar sürdü. Vatandaşların kameralarına sarıldığı ve yoğun ilgi gösterdiği programda gökyüzüne kırmızı beyaz onlarca balon salındı.

Daha sonra Atapark’ta oluşturulan festival alanında devam eden etkinliklerle keyif dolu festivalin ilk gösterileri yapıldı. Uşak Belediyesi Çocuk Sesler Korosu’nun ve akrobatların yer aldığı sahne şovunda TÜBİTAK destekli bilim gösterisi yapılarak çocuklara bilgiler verildi.

Uluslar arası Troya Sirki’nin, bilim atölyelerinin, stantların, yarışmaların ve konser etkinliklerinin yer alacağı programla çocuklara keyifli bir 23 Nisan yaşatmayı hedeflediklerini belirten Uşak Belediye Başkan Vekili Sedat Aydın güzel bir program gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.

Aydın: Çocuklarımız bize emanet

Uşak Belediyesi tarafından çocukların her zaman önemsendiğini dile getiren Belediye Başkan Vekili Aydın, “Ülkemizin geleceği gençlerimiz, belediyemiz ile yarınlara en güzel şekilde ulaştırılacak. Onlar bizlerin kıymetli emaneti ve gençlerimiz için huzurlu bir şehir inşa ediyoruz.” açıklamalarına yer verdi.

Düzenlenen etkinliğin gençlere verilen değeri gösterdiğini ifade eden Aydın, çeşitli projelerle onların gelişimine ve yarınlara hazırlanmasına belediye olarak destek verildiğini kaydetti.

Uludağ: Festival çocuklarımıza armağanımızdır

Festivalin bundan sonraki süreçlerde devam ettirileceğini aktaran Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ ise, “Dünyada tek olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kapsamında bu festival belediye olarak çocuklarımıza armağanımız. Gökyüzüne bıraktığımız balonlar gibi gençlerimizin de güzel yarınlara emin bir şekilde ulaşmasını istiyoruz. Başta festivalin mimarı Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan’a, okullarımıza, gençlerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.”  dedi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlu olmasını diledi.

Çocuklarsa mutlu olduklarını söyleyerek çığlıklarla neşelerini gösterdi.

Programa Uşak Belediye Başkan Yardımcıları Hakan Uludağ, İsmail Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlgili İçerikler: ÇOCUK KENT'TE ŞENLİK RÜZGARLARI ESTİ ÇOCUK KENT UŞAKLILARIN HAFTA SONUNA RENK KATACAK ÇOCUK KENT İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI ÇOCUKLARIN TEBESSÜMÜNE ORTAK OLDUK Çocuklar Yarıyıl Tatilinde Bilim ve Sanatla Buluşuyor! GURBETÇİ FESTİVALİ UNUTULMAZ BİR KAPANIŞ YAPTI GURBETÇİ FESTİVALİ'NDE EĞLENCE DUR DURAK BİLMİYOR Yeşil Karaağaç'ta Gurbetçi Festivali Rüzgarı 2. GURBETÇİ FESTİVALİ BAŞLIYOR UŞAK BELEDİYESİ 5. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLADI
uşak uşak belediyesi nurullah cahan 23 nisan çocuk festivali şenlik